Nagy motort kellene tolnom. Nincs rá jogosítványom. Hogyan csináljam? Bővebben lent.
Egy nagy motort kellene eltolnom több km-re. Jogosítványom csak "B" van, így még csak tolni sem tolhatom.
Mit csináljak a motorral, "hogy jogilag ne legyen nagy motor" és nehogy belekössön útközben egy rendőr?
Levegyem a rendszámát? Levegyem a lámpákat? Ülését? Ponyvával letakarjam?
Szóval hogy csináljak belőle jogilag tolható szerkezetet?
na akkor folytatom:
Én szolnoki vagyok, ami ugye tiszafüredtől 70-80 km-re van.Elmentem tiszafüredig a motort tolva,beértem tiszafüredre,vérző kézzel,lábbal,olajosan(sebeket a villanypásztoros történetnél szereztem) utána áttoltam a városon,elértem a gáthoz, ott beindítottam,elindultam vele, mentem királyul.(egyébként a szüleim nem tudtak róla,hogy hol vagyok, azt kamuztam,hogy megyek egy haveromhoz cseresznyét szedni,egy szolnok melletti faluba).Kis idő múlva valami miatt meg kellett állnom,alapjárata nem volt,ezért megállt(3-asban).Újra el akartam indulni,viszont nem jött ki a hármas sebességből,és így betolni nem nagyon lehetett...Azért próbáltam a gátról legurulva,de a fordulásnál lefulladtam,és nagy szerencsémre egy rohadt kuvaszkutya is odajött,nem hagyott elmenni,csak nagynehezen.Utána feltoltam a gátra a motort,próbálgattam tolni,nem ment,mert utána be sem indult.Utána ott segíteni próbált egy ember,viszont nem tudtuk beindítani úgy sem,hogy tolt.Sötétedett be, ott voltam a semmi közepén a gáton, nem tudtam,hogy hogy jutok haza.Elindultam abádszalók felé,lesz,ami lesz alapon a gáton továbbra is.Észrevettem egy kikötőt,ahol voltak emberek, megkérdeztem,hogy otthagyhatom-e a motort, mondták,hogy persze,mikor jövök érte,mondtam,hogy egy-két héten belül.Na elindultam abádszalók felé,láttam egy turistatáblát,hogy tiszaszőlős.Na mondom bemegyek a faluba és hazamegyek busszal.Találkoztam 2 emberrel,akik mondták,hogy ne menjek le,mert nem tudják ,mi lesz velem,ha odamegyek,mert busz már nincs, de minden más van...Mondták,hogy abádszalók busz,vagy vasút.Jó, elindultam abádszalók felé,ami utólag kiderült,hogy nagyon messze lett volna gyalog.Jött egy kocsi,pont abádszalók felé tartott,leintettem,kérdeztem,hogy hova megy, mondta,hogy -huha,nem emlékszem a falu nevéére-,de átment szalókon is,kérdeztem,el tudna-e vinni,mondta,hogy igen.Ott eljutottam a vasútállomásra,amiről kiderült,hogy nagyon messze van szalóktól.Na mindegy,ott néztem egy vonatot,ami kisújszállásra ment, ott át kellett szállni egy pest felé tartó vonatra.Na hazajutottam,és a vonatról leszállva,szaladtam át a csarnokon, le a lépcsőn, és igen,végre megérkeztem,onnan 500-1000m-re laktunk,ügyeletesek voltak a szüleim,ezért nem tudták meg,hogy mikor értem haza.Na ott beestem az ágyba,és rá 1-1,5 percre már aludtam is..nem csoda.Hát..tartalmas egy nap volt.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!