Mi van akkor, ha egy tanuló motoros a forgalomban, elesik, vagy nem vesz észre egy autót és nekimegy véletlenül? Szerintetek sok az esély erre?
Baleset.
Az oktató észleli, és segít a tanulónak, meg beszél a másik autóssal.
Azért van a rutinpályás gyakorlat, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Vagy csak nagyritkán.
Na meg valószínű, hogy aki robogóra ül, az előtte sokat biciklizett, így van neki némi közlekedési rutinja.
A motoros (korlátozás nélküli) vizsgáim el kellett halasztanunk, mert az egyik kolléga elé kifordult egy úriember, ő pedig - annak ellenére hogy évek óta motorozott már jogsi nélkül, sőt többször motorral érkezett a gyakorlásokra - végigkente a motort a kocsi oldalán.
De annak a motornak nem az volt az első, állítólag törötten vette az oktatónk, rendbehozta, valaki megtörte, megint rendbehozta és utána történt amit említettem. De nem lehetett érezni az egyenesfutásán (szóval a fődarabok épek voltak), csak a műszerfal akart leugrálni a helyéről, a kipufogó olyan volt amilyet éppen találtak és a kicsit sérült műanyagokon lehetett látni a javításokat.. :D
De nem is válaszoltam, megint csak dumálok: rendezték mint egy akármilyen balesetet. Mivel nem a tanuló volt a hibás, így értelemszerűen a másik biztosító fizetett. Ha a tanuló törné össze, arra biztosan van valami kitétel a szerződésben.
Sok esély? Nem hinném. Nem hagyja az oktató hogy úgy menj ahogy akarsz, ad utasításokat a füledre a walkie-talkie-n vagy micsodán keresztül. Nekem szólt párszor, hogy jó lenne átgondolni hogy megfelelő távolságot tartok-e. Meg hogy elromlott a km-óra vagy én vagyok balfék.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!