Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyek ilyen helyzetbe?...

Mit tegyek ilyen helyzetbe? Lent bővebben.

Figyelt kérdés

Nemrég elvittem a kocsimat egy szerelőhöz aki a család régi barátja.

Egy egyszerű kis olajnyomócső tömítés baja volt.

Otthagytam a kocsit, másnap mikor mentem megnézni hogy hogy áll a gép nagyon megdöbbentem, teljesen szétszerelve feküdt az asztalon a kocsim turbója.

Megkérdeztem hogy ezt miért csinálta, ő azt felelte hogy azt hitte hogy ott a baja.

Ezután megmutatta a konkrét problémát.

egy hollanderes tömitésel volt a baj amit ÉN ezután magyamhoz vettem és elvittem egy ismerősömhöz aki megcsinálta, ingyen.

Visszavittem a szerelőhöz az alkatrészt aki akkorára már felszerelte a helyére a turbót.

Visszatettük a csövet, és hazamentem.

De eközbe észrevettem hogy mégannyira se megy a kocsi mint azelőtt. Visszavittem újra a szakihoz, erre ő azt mondta hogy nem tudja mi a baja.

Mérgembe elvittem egy szervízbe, ahol megállapították hogy a turbómból hiányoznak bizonyos kissebb alkatrészek, és ez mellett teljesen helytelenül van visszatéve.

Még akkor felhívtam a "szerelőt" és számon kértem rajta a dolgokat. Bevallotta hogy találmra tette vissza (nem állította a nyomásszabályzást, stb) és egy-két alkatrészt elvesztett, de ő kicserélte ezeket (ezt állította). Ott hagytam a kocsim a szervízbe, errefel tegnap értesítenek hogy sajnos nagy baj van, szinte az egész turbot ki kell cserélni mert ezeket az alkatrészeket külön nem lehet kapni hozzá. Mikor elárulta a srác hogy mennyibe is fogy ez naggyából kerülni hát.......... (és még úgy hogy ismerős és alighasznált alkatrésszre cseréli ki olcsóbban).

Ehez még hozzá járul a szerelési költség na meg persze az a bosszúság ami azzal jár hogy 3hete nincs kocsim.

Szerintetek mit tegyek? Fizettessem ki vele?

Vagy jelentsem fel?....... de a család régi barátja, és egy kis faluba élünk ahol ha akarnánk se tudnánk elkerülni egymást később. Vagy eggyezzünk meg valahogy?

Mit tennétek a helyembe?

2009. jún. 22. 18:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát, sztem nem sokat tehetsz. Nem tudod bizonyítani, hogy nem rakta vissza amit kell. És egyáltalán hogy veszhetett el néhány alkatrész? Sztem beszélj először a szerelővel, hogy fizesse ki a károdat, amit ő okozott, vagy elmész egy ügyvédhez. De lehet, hogy jobban járzs, ha előbb egy ügyvéddel beszélsz, mert az megmondja, hogy mit tehetsz, mert hiába fenyegeted meg perrel, ha az ügyvéd szerint vesztett ügy....
2009. jún. 22. 18:53
 2/7 A kérdező kommentje:

ahan, értem köszi, de birom bizonyítani mivel hogy megtaláltuk azokat a valamiket amiket ő alkatrésznek nevezett (elvágott fúrószár, csavarhúzóra meccett menet, stb), nem is értem hogy hihette hogy ezt be veszem.

Mindenesetre először megcsináltatom, utána próbálom meg rajta behajtani a pénzem.

2009. jún. 22. 19:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Tehát átvert és most sumákol. Jó kis barát.

Valószínű kártérítésre nincs pénze. A legnagyobb baja abból lehet, ha elhíreszteld a faluban, hogy mit tett, de ha nem pénzért vállal szerelést, akkor ez sem működik.

A felelősség egyébként részben a tiéd is, hogy valakivel megpróbáltad megbuheráltatni a kocsit (már ha egyébként nem "igazi" szerelő az illető).

Bizonyítani nehéz lesz, mert ő tagadni fog, valószínűleg semmilyen papír nem született arról, hogy megbízod az autód javításával, sem arról, hogy mi a kocsi baja.

Tanulság: haverokkal nem dolgoztatunk.

2009. jún. 22. 19:27
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem haverom, időssebb is nállam vagy 20évvel. (apámhaverja)

Egyébként neki autószerelő a munkája.

Van egy szervize ahol rajta kívül van még alkalmazottja,

egyébként van mester vizsgája is.

Szóval neki ez a munkája, elég sok kocsit visznek hozzá javítani nap mint nap.

Talán ott csesztem el hogy az én kocsim ujjabb kiadású mint azok amiket ők vállalnak. De akkor miért nem szólt hogy nem ért hozzá?

Kössz a vállaszt de előtte olvasd el figyelmesebben a kérdést......egyébként is tőlem nagyon távol áll a sufnituning.

2009. jún. 22. 19:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Jah, igen a félreértés elkerülése végett a kocsimat a szervízébe csinálta, ahol rendelkezésére áltak a megfelelő ezközök.

De papírom tényleg nincs róla, mivel hogy hüye lettem volna még fizetni is neki hogy elcseszte a kocsimat.

2009. jún. 22. 19:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne oktassál öregem, inkább olvasd el figyelmesen a választ. Én "a család régi barátja"-ra (ezt TE írtad) írtam, hogy haverokkal nem dolgoztatunk. Apánk haverjával, anyánk haverjával, saját haverunkkal, öcsénk haverjával, senki haverjával nem dolgoztatunk, mivel bárki haverja legyen az illető, miránk is haverként fog tekinteni (esetben ugye a "haver fia" vagy a szerelő számára). Haverokkal nem dolgoztatunk.

A kérdésből nem derült ki számomra, hogy ez a szerelő fószer egy mester vagy egy géplakatos, aki mellesleg autókat is szerel a falu végi garázsában. Na mindegy, a lényeg, hogy ha leadsz szervizbe valamit, akkor papírt kell róla kitölteni. (És többek közt azért nem dolgoztatunk haverral, mert ilyenkor jön a kérdés, hogy "nem bízol bennem öcsém, minek a papír?")

2009. jún. 22. 20:58
 7/7 A kérdező kommentje:

Te meg ne becézgess engem, mert rohadtul nem csípem és így névtelenül nemis igazán fer.

Egyébként kössz hogy legalább megpróbáltál vállaszolni és sajnálom ha megtévesztően tettem fel a kérdést.

De én továbbra sem gondolom hogy át akart volna b.szni mivel hogy már rengeteg szivességet tett nekünk és sok időt és pénzt spórolt már meg nekünk (műszakiztatták a kocsikat)............ de most nagyot bakizott.

2009. jún. 22. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!