Ha városban közlekedek mi a jobb? Ha 4-ben teszem, vagy felváltok 5-ig és úgy haladok 40-50-nel mikor hogy engedi a forgalom? Hogy fogyaszt kevesebbet a kocsi?
"5ösben elvileg jobb a fogyasztás, azért elvileg mert ha szenved a motor 5ösben akkor rosszabb lesz a fogyasztás mint ha simán 4-esben mennél"
Ott a pont. Én városban elfelejteném az 5-iket. Csak kínzás a motornak, a csapágyakat az alacsony fordulatszám meletti nagy terhelés előbb-utóbb tönkrevágja. Benzinmotoroknál 2000-3000 az optimális fordulatszám (aki nem hiszi nézze meg a gépkönyvben), tehát ebben a tartományban a legideálisabb üzemeltetni.
Suzukival mi a helyzet? Én nem pakolnám neki az 5-öst.
Egyébként én is úgy vezetek,hogy városban csak max 4-esben.
2-3000? A motor meg üvölt és eszik. Persze teljesítmény szempontjából az az ideális, de városban 2000nél simán el lehet váltani.
4vagy 5 kocsifüggő.
Én egy 1.0s clioval 5ösben közlekedek, mert a kis motor miatt rövidek az áttételek és nagyon pörög a motor és hangos azt nem szeretem.
1.4es astra maradhat 4esben, azzal nincs semmi baj.
2.0s bmw szintén 4
Jármű szakinak:)))
Én is így tanultam anno mikor vezetni tanultam: igaz akkor még egy 1200 Ladán tanultam. De a Renault 19-et is hasonlóképp vezetem.
apósom az aki elindul felkapcsol 5-ig és 40-51nnel mikor hogy halad a városban. De városon kívül 5-ben 70nnel. Szóval a Susuki az övé. S ezen vitatkoztunk múltkor,hogy nem jó szerintem a kocsinak ez a vezetési stílus a városban. De ő azzal jön, hogy 7l-nél így sem fogyaszt többet városban. De mondtam,hogy nem csak a fogyasztás számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!