Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány amperes biztosíték kell...

Hány amperes biztosíték kell bele?

Figyelt kérdés
Vettem egy autóerősítőt és kiolvadt benne a biztosíték mert csak 7.5A-es volt benne. Egy Blaupunkt GTA 2100-as erősítő. Hány amperosat rakjak bele? A pozitív vezetéken 60A-es biztosíték van. Google nem talál semmit.
2012. ápr. 28. 08:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
ha 7.5A-s volt benne akkor maximum akkorát tehetsz bele. Az olvadásának pedig oka van hogy miért olvadt ki. Ha ennél nagyobbat raksz bele akkor már a vezetékek fogják bánni. Ha a másik 7.5A-s is kiolvad amit beleteszel akkor vidd el valami elektronikai szakembernek hogy nézze meg.
2012. ápr. 28. 08:56
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Azért tartom furcsának hogy 7.5A-es volt benne mert általában 30-35-40A-es biztosítékokat használnak erősítőkbe. És mivel kis feszültség magas teljesítmény ezért magas az áram is. Villanyszerelő vagyok csak nem autóelektronikás ezért ezt nem nagyon értem. Lehet az előző gazdájának csak ekkora biztosítékja volt otthon ezért volt benne akkora.
2012. ápr. 28. 09:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Ja jól látom a talált képen akkor 2x100 vagy 1x400 wattra képes az erősítőd! A7.5 ös az igencsak karcsú nekem is hasonló paraméterekkel rendelkezik a blaupunkt erölködőm csak az 2x200 vagy 1x400 at tud és abban 30 A-s bizti van!
2012. ápr. 28. 15:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát raktam bele egy 15A-est majd kiderül ha jó akkor marad ha nem akkor valahol utánanézek.
2012. ápr. 28. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.