Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Pitbike jogilag használható...

Pitbike jogilag használható közúti forgalomban?

Figyelt kérdés

Tehát ha megállít a rendőr akkor megbüntet érte? mert hallottam ilyenről h a pitbike-ot nem nagyon lehet használni forgalomba, bár láttam már h közlekednek vele. 125ccm-re gondoltam.

Ha lehet vele közlekedni akkor a papírozása ugyan olyan mint egy bármilyen más motornak?

2012. ápr. 26. 11:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha megfelel a rá vonatkozó szabályoknak, akkor lehet őket használni. Az önmagában, hogy kicsik a kerekei, nem kizáró tényező, csak legyen neki lámpája, féklámpája, kürtje, feleljen meg a zaj- és károsanyag-kibocsátási szabványoknak és legyen valamiféle típusbizonyítványa. Ha ez megvan, ugyanúgy forgalomba helyezhető, mint a nagyobb motorok.

A pitbike-ok nagy része azonban sportcélra készült, tehát lámpája még véletlenül sincs, a motor úgy ordít, ahogy épp kedve van, típusbizonyítványról és károsanyag-kibocsátási normákról pedig nem is hallott.

2012. ápr. 26. 12:12
 2/4 anonim ***** válasza:

A jog nem ismeri a "pitbike" fogalmát. A jog jogszabályokat ismer, többek között azokat, amelyek leírják, pontosan milyen műszaki feltételeknek kell megfelelnie egy járműnek, hogy az részt vehessen a közúti közlekedésben.

Ha ezeknek a feltételeknek megfelel, akkor teljesen mindegy, minek hívod az adott járművet, használhatod a forgalomban.

2012. ápr. 26. 13:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Én sose láttam még pitbike-on tükröt pl. Vagy rendszámtábla-világítást (ugyanis ez is kötelező 125 ccm-es motorra!). Meg még sorolhatnám.

ha te ezeket mind felszereled rá valószínűleg le tudod műszakiztatni - csak nem éri meg.

2012. ápr. 26. 13:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát :)
2012. ápr. 26. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!