Nem fogott a fékem, baleset történt. De miért nőtem fogott?
21 éves a kocsim. Az olajszintet 3 napja nézte meg a benzinkutas, és azt mondta maximum és minimum között van, okés.
Ehhez képest ma reggel balesetet csináltam, mert nem tudtam lelassulni, ránéztem a pedálokra és azt láttam, hogy padlóig van nyomva a kuplung+fék, és az autó száguld... következő másodpillanat: BUMMM.
Mi lehet az oka, hogy nem fogott?
Előtte lámpáknál vettem észre, hogy viszonylag korán és erősen be kell nyomni a féket, hogy lassuljon/leálljon az autó.
Nyilván nem volt rá ideje, 1,5-2mp környékén van a reakcióidő, ezalatt 50km/h-nál is 20-25m-t tesz meg az autó, és ezt még be is kell szorozni legalább kettővel, mert:
1.észreveszed hogy fékezni kéne, rálépsz a pedálra
2.rájössz hogy nem fog, (kicsi pánik, mert tuti nem fogod hidegvérrel konstatálni hogy jajdejó nincs fék) átgondolod mit is kéne csinálni
3. lenyúlsz a kézifékért (ha eszedbe jut), és behúzod, utána még X idő amíg lesz fékhatás
Ez így még nagyon jó reflexekkel is 3-4 mp, de inkább 5-6, ezalatt már megtettél 70métert, feltéve hogy 50-el mentél, és akkor a fékutat még nem is számoltuk.
Szóval a kézifékes dolgot úgyérzem kilőttük, nem is ez volt a kérdés egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!