Gyengebb lesz az auto ha benzin helyett gazzal megy?
Én közel 200e km-t hajtottam bele egy Suzuki Swift sedan 1.3-ba gázüzemmel. Soha semmi gondom nem volt vele! Kopott aminek kopni kellett, de semmi olyan meghibásodás nem volt, ami a gázüzem oka lett volna.
Csak akkor indítottam benzinnel az autót, amikor -10 fok körüli volt a hideg, egyébként mindig gázzal indultam, és soha nem kapcsoltam át benzinre leálláskor. Ezt hallottam én is, meg is kérdeztem a szervizt, ahol beépítették, de ott azt mondták, hogy nincs semmi ami ezt indokolná.
A gázszag az valóban jelen volt!
Amit még javasoltak a szervizben, hogy 2-3e km-ként egy fél tanknyi benzint hajtsak ki.
Ja, és a másik, ha gázzal mész, akkor mindig legyen tele a benzin tank, hogy ne rozsdásodjon! Ez nagyon fontos, ez kb 10szer mondták el nekem az átadás során.
Még egy hátrány, hogy a zöldkártya drágább hozzá, és csak olyan helyen tudod megcsináltatni, akik hivatalos beszerelő hely.
Ami a teljesítmény romlást illeti, nekem a kis 1.3-as suzukim nagyon megérezte, de vezettem 2.0-es mazdat, ahol nem igen éreztem a különbséget benzin és gázüzem között.
Én nem bántam meg! Napi 140km-t autóztam a munkahelyem és a lakásom között, szóval nekem nagyon hamar visszatermelte az árát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!