Ha benzint töltök dízelmotorba egész pontosan mi történik és miért?
Figyelt kérdés
Jaj és autószerelést hol lehet tanulni? Valami okj kell hozzá? autóvillamossági és sima autószerelőhöz? Nézegettem a neten, volt valami okj féle de elég drága volt és 1 éves...2012. ápr. 12. 13:05
1/5 anonim válasza:
Udv: Ket fontos dolog tortenik:
A benzin nem keni a mozgo alkatreszeket megfeleloen az uzemanyag ellato rendszerben igy az hamar tonkremegy
A benzin ongyulladasahoz szukseges homerseklet sokkal alacsonyabb mint a diesel eseteben, gyorsabb az eges lefolyasa is vagyis az elobefecskendezesi szog miatt a dugattyu keptelene atforditani a fotengelyt a felso holtponton(visszafele loki a korai munkautem meg mielott elerhetne a felso holtpontot es tovabb terjeszkedhetne a gaz), a motor megprobal elindulni egy ket pofekeles esetleg egyenetlen jaras es amit melegszik a hengerben a helyzet ugy teljes leallas.
2/5 anonim válasza:
OKJ képzésen tudsz autószerelőnek tanulni.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket, érdekel az autószerelés és azért hasznos ha az ember tud 1-2 dolgot mint pl hogy a dízel kocsiba nem szabad benzint önteni mert tönkrevágja az egész motort, az autószerelés régen érdekel, de az autóvillamosság is, lehet meglépem az egyiket, csak ez akkor második okj lenne. Esetleg OKJ-n kívül nem lehet máshogyan? vagy hogy szokták mindezt?
2012. ápr. 12. 22:02
4/5 anonim válasza:
Egy sima autószerelői képzéssel jobban jársz, könnyebben tudod hasznosítani a tudásod. Az autóvillamosság más speciálisabb "műfaj". Szerintem csak OKJ-s képzésben tudsz részt venni.
5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2012. ápr. 13. 11:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!