Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudták ellopni?

Hogy tudták ellopni?

Figyelt kérdés
szombat hajnalban Dunakesziről ellopták az autóm(Ford Focus) a rendőrők állitássa szerint ezt tutti egy autómentővel lopták el..nem is értem,pl ha azzal lopták volna el akkor nem kapcsolt volna be a riasztó vagy valami.szerintettek lehetséges?de még a hangját se halodtam
2012. ápr. 9. 09:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom a riasztó csak akkor kapcsol be, ha egy bizonyos szögnél jobban megemelik az autót. Ha az emelés szöge ezalatt van, akkor nem fog riasztani. Van olyan lopós autó is, ami függőlegesen tud emelni, akkor pedig az autó vízszintes fog maradni.
2012. ápr. 9. 09:31
 2/10 anonim ***** válasza:

A motorháztető felnyitása hozzáértőnek nem okoz gondot és simán elvágható a kürt kábele.

Az én autómat vontató kötéllel elhúzták két sarokkal odébb (miként ez a guminyomokból kiderült) és ott rakták fel egy teherautóra,2 különböző profinak vélt riasztó ellenére.

:(

2012. ápr. 9. 09:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Mivel az emelőnek van egy bizonyos rezgése be kellett volna hogy kapcsoljon a riasztó mint ütésérzékelő :$ . Elvontatásra van egy jó megoldás hidraulikus teleszkopot szerelsz a csomagtérbe (mint a tűzoltóautók támasztókarjai) mikor kiszállsz az autót megemeli kissé ,na az már hangos ha vontatják :D .
2012. ápr. 9. 14:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Te utolsó Te hány éves vagy..őszintén?
2012. ápr. 9. 18:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát nem 10. Elmondom neked barátom hogy vannak olyan elvetemült emberek akiknek készítenem kellett az autóba úgymond "mini" emelőszerkezetet mely kézi kapcsoló segítségével hátul 2 ponton megemelte az autó karosszériáját 5cm-re a talajtól (mint mikor a tűzoltóautókat oldalt hidraulikus támasztókkal megtámasztják) csak ez lefelé működik nem oldalra.Csomagtérben a helyet 2x15*15cm-es helyet foglal el és még útban sincs.Mivel néhány autóban van csak ilyen ezért mindíg kikötöm hogy csak sajat felelősségre. Mert mikor kienged a szerkezet akkor a hidraulika talpa fog érintkezni az aszfalttal és eléggé megnehezíti a vontatós lopást.Emelésnél nem segít ugyan de ez ellen tökéletes.Hangos ,ráadásul a hőfejlődés és surlódás hatására még szikrázik is így egyből kiszúrható hogy lopásról van szó.Mint minden gépnek van zaja,emelőnek ,csörlőnek,még a hidraulikus berendezéseknek is illetve az olaj szivattyúknak amik azt a mondjuk 2 tonnás autót megemelik amit ellopnak. ráadásul ezek a munkagépek nem lehetnek benzinesek mert kell az erő és gondolom emelés közben hogy az olajszivattyú dolgozzon kell hogy járjon az autó motorja szerintem ami szintén rezgéseket bocsájt ki.Az én autóm is ha elmegy mellette egy hangosabb sportdobos egyből riaszt és miért? Hát nem attól hogy megkocogtatták a kasznit :D Tehát az a megoldás amit én csinálok vonszolás vagy csörlőzés ellen tökéletes ráadásul még az autómentőre sem tudnák rátenni mivel zajos és elakadna a feljárón :D
2012. ápr. 9. 19:54
 6/10 anonim válasza:

Autómentővel... Nem értek egyet a kollégákkal...

Nagyon elavult módszer, ráadásul így sokkal nagyobb a lebukás veszélye, azt biztos, hogy minden kolléga megállítja...

Soha nem gondoltam volna, hogy a betörők, gépkocsi feltörők, lopók milyen egyszerű dolgokat használnak mennyire sikeresen...Nem célom tippeket adni, nem fogom leírni..

Én egyébként biztos nem adnám oda soha a kulcsot. Pl. gumicserénél sem..., inkább kicserélem magamnak. Olyat is hallottam, hogy a jobb tükörben már le volt gyártva a pótkulcs, pót forgalmi és csak érte mentek. Ha központi záras, akkor egy nyitásod, vagy zárásod alkalmával egy vevőegységgel már le is másolták a nyitó frekvenciát...stb.

Valószínűleg ezt sem úgy vitték, pedig egy audiban ugye vannak bizonyos védelmi megoldások, nem egy csavarhúzóval, vagy körömcsipesszel elvihető trabant..:

http://www.youtube.com/watch?v=PmSyJ5lo6Hs

2012. ápr. 9. 20:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Az komoly :D . Gondolom hogyan vitték el bár érdekes hogy nem sült ki az áramkör :D Van ennek egy még egyszerűbb módja de nem írom le
2012. ápr. 9. 22:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát ennél az emelőszerkezetes dolognál nagyobb marhaságot még nem hallottam,ezt csak te találtad ki.És lehet hogy nem 10 éves vagy,de 15nél nem idősebb. :)
2012. ápr. 11. 13:55
 9/10 anonim ***** válasza:
valóban? akkor a 24-es számhoz mit szólsz? Elmondom neked bevált módszer mi megpróbáltuk így elvontatni az egyik autót maximum ha fél métert tudtam húzni tovább nem ment
2012. ápr. 11. 20:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Teleszkópos lopásgátló hát ez kész :))))

Te kérdező!És eddig milyen autókba szerelted be ha meg szabad kérdezni?

2012. ápr. 24. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!