Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan adjam oda próbakörre a...

Hogyan adjam oda próbakörre a motoromat?

Figyelt kérdés
Eladósorba bocsátottam szeretett gépemet, már van is 1-2 érdeklődő, viszont nem tudom, hogy amennyiben a megtekintés során ki akarja a tisztelt vevő próbálni a motort, akkor feltétel nélkül illik odaadni neki? Mi van, ha elhajt vele? Ilyenkor szokás valami zálogot kérni? Vagy ez abszolút eladó és vásárló közti bizalmon alapul?
2012. ápr. 9. 02:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát a mai világban már sose lehet tudni.

Én vidéken lakom egy nem túl nagy városban szóval én általában úgy csinálom hogy beröffentem a motort had melegedjen addig meg szóvaltartom a vásárlót és beszélgetek vele. Szóba hozom hogy honnan jött hovavalósi ilyesmik. ha nagyon nem szimpi megkérem hogy az irataitkészítse már ki nekem míg elmegy motorozni. Ha meg nagyon komolytalan akkor oda se adom neki csak ha leteszi a vételárát. na ilyenkor kiszokott bújni a szög a zsákból mert ha azt mondja csak fele van itt vagy részletbe cserébe akkor azt kell mondani hogy ne haragudj de van rá másik vevő aki később jön érte ez most tárgytalan.

Mondjuk én annyiból szerencsés vok hogy nem nagy a város és jól is ismerem. ha lelépne a figura a motorral akkor max 3 irányból tudja elhagyni a várost kocsival utána mennék és lerúgnám a motorról.

2012. ápr. 9. 04:58
 2/8 anonim ***** válasza:

csinálj valami megtekintési nyilatkozatot, amibe beleírja az adatait, és aláírja.

ezen kívül kérd el tőle személyit, lakcímkártyát, (tartsd magadnál, amíg elmegy kipróbálni) és kérd, h mutassa meg a jogsit. mert ha az nincs neki, és elkapják a próbakör alatt, akkor téged vesznek elő.

ha hajlandó belemenni ezekbe, akkor korrekt embert feltételezhetsz. ha nem, akkor jobban jártál, hogy rá sem ült.

hallottam egy csávóról, akinek próbakör címén "lopták" el a motorját, szóval legyél óvatos.

2012. ápr. 9. 09:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is el akarok adni egy kismotort a közeljövőben.

Én már eldöntöttem, hogy próbakör akkor van, ha:

- Megnézte alaposan a gépet és tetszik neki

- Elhangzik a szájából a mondat, hogy "tetszik, ha jól megy megveszem"

- Illetve nála is van a pénz!

Tesztpilótákat nem preferálom...

2012. ápr. 9. 09:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Én meg biztosan nem vennék olyan embertöl motort vagy egyáltalán bármilyen járművet,aki vonakodik odaadni egy tesztre - az már eleve gyanús ! Sem ruházat,sem viselkedés alapján nem fogod tudni eldönteni,hogy nincs-e akár több millió ft kp. a zsebében a potenciális vevönek.
2012. ápr. 9. 09:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Csakis a vételár átvétele után !

Ez a "komolysági szándék" kézzelfogható jele azt is megemlítve,hogy ha próbakör során összetörik a mocidat ne végeláthatatlan polgári peres huzavona előtt állj.

:D

2012. ápr. 9. 10:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Ajánlom neked azt a megoldást miszerint készítesz otthon egy kölcsönadási szerződést melyben feltünteted az általad előírt szabályokat, illetve károkozás vagy lopás esetén köteles megtéríteni a motort ért kár javítási összegét vagy teljes árát (ha ellopja). Mint a hivatalos verziónál itt is rá kell írnia anyja nevét,születési idejét,lakcímét,személyigazolvány számát,jogosítványszámát(biztonság kedvéért),és egyebeket.Illetve még beleírsz olyat hogy alulírott xy a kölcsönadási(próbaköri) szerződés értelmében az alábbiakat elfogadom illetve megértettem. vagy valami hasonlót. Én annak idejében vásároltam 2 nagy sátort amit ki lehetett bérelni akkor írtam ilyes szerű szerződést. Mindketten aláírjátok és kész. vagy a legjobb ha elkéred személyiét lakcímét és te írod a papírra és ő meg aláírja.És udvariasan közlöd vele hogy ne haragudjon hogy erre szükség van de ebben az országban nem lehet tudni semmi biztonságosat
2012. ápr. 9. 15:09
 7/8 waland ***** válasza:
Én a próbakörre otthagytam a sajátomat kulccsal együtt, de a személyi-átadós módszer sem rossz, a legjobb viszont, ha írtok valami papírt, amin szerepel minden adat.
2012. ápr. 9. 18:32
 8/8 wapo ***** válasza:

Nekem egyszerű volt.A próbakör benn volt a kertben :)

Én mikor mentem venni, otthagytam a személyit a kereskedőnél, máshol az én motoromat(ott is odaadták kipróbálni, pedig gondolták, hogy akkor és ott nem fogom megvenni).Az elég volt neki. Lehet látni azért, hogy ki jön a motorért, mennyire megbízható, hány éves,mennyit motorozott már stb.

Ha nagy motorról van szó, és elég tapasztaltnak tűnik az illető akkor ülj fel mögé, vagy épp fordítva.Te ülteted fel és majd vissza ő vezet.

2012. máj. 14. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!