Szerintetek hosszú távon mivel járok jól? (Motor)
Ilyen kis ccm be nincs sok értelme a gyorsulásinak.
Pláne a magyar utak.. hmm... Hogy mit vegyél én azt nem tudom. 2 ütemű motorok nagyon sokat fogyasztanak hiába nem nagy ccm.
Nekem egy zzr 250-esem van (régi ninja). Egy nagyon jó motor, könnyű kezelni és nagyon erős is (bár ez a régi blokk még 40 lóerős volt, az új ninja meg 34 ha jól dereng...).
Láttam a legújabb ninját a múlt hétvégén az auto-motor shown, hát, a ZZR-hez képest eléggé gyerekjátéknak tűnt, kb. fele olyan magas, egész rá kell feküdni a tankra... Nem tetszett. Kb a 750-es ninja lett akkora, mint a 250-es ZZR.
Mondjuk mindentől függetlenül én NEM VENNÉK teljesen kezdőként egy ilyen kawát - veszel egy kisebb motort kinövöd egy szezon alatt - ez tény, viszont felbecsülhetetlen mennyiségű tapasztalatot szerzel! Hiába mondják az ősmotorosok, hogy a 250-es "sport" motor gyenge, stb... Megy azért, mint a disznó és ha 0 a tapasztalat csúnya vége lehet.
Nem igazán értem ezt a nagy köbcenti = halál felfogást. Minden fejben dől el. Nem azt mondom, hogy egy száz LE feletti motor ideális egy kezdőnek, de aki nem bír magával az meg fog halni 150,250, 400...ccm-es gépen is. Szerintem ezt a sztereotípiát gyorsan el kellene felejteni.
Olyan, hogy gyors motor és kis fogyasztás nem létezik. A sportmotor és az olcsó fenntartás szintén nem egymás mellett megférő fogalmak. Egyébként úgy általában nem olcsó dolog a motorozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!