Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan mukodik az autovezetes...

Hogyan mukodik az autovezetes tanulasa ma Magyarorszagon?

Figyelt kérdés

A helyzet a kovetkezo: Kulfoldon elek, majus vegen megyek latogatoba Magyarorszagra. Tavaly hosszabb idot toltottem otthon, mert jogositvanyt akartam szerezni. Sajnos nem jott ossze, a forgalmi vizsgam nem sikerult, es mar nem volt idom meg egy vizsgara. Most szeretnem befejezni, de ugy hallottam, hogy egy csomo minden megvaltozott.

Leirna nekem valaki, hogy az en helyzetemben hogyan folytathatom a tanulast? Megvan a forgalmin kivul minden, ami a jogsihoz kell, mar csak ez az egy vizsga maradt. Levezettem a kotelezo oraszamot, es azon felul kabe minimum 10 orat, nem emlekszem pontosan, de 10 tuti megvolt. En olyan 15-25 pluszra tippelek. Az a gond, hogy nehezen megy a vizsgazas, es sajnos nincs tul jo erzekem a vezeteshez, sokat kell gyakorolnom, hogy menjen. Ha visszamegyek Magyarorszagra, szeretnek meg 10 orat venni oktatotol.

Sajnos fu alatt nem tudok nagyon gyakorolni, mert jelenleg nincs autonk. Ha hazaerek, egy kicsit apuval tudok gyakorolni, van egy elhagyatott hely, ahol gyakorolhatunk. (Nem forgalomban, kinn a varos szelen van a hely, regen valami benzinkut fele lehetett, mara csak egy nagy betonplacc.)

2012. márc. 30. 09:40
 1/7 anonim ***** válasza:

np segitek !

elméleti van régen is volt , ez mikor tanitanak suliban mit hogy kell alkalmazni, táblák stb, aztán van vizsga , majd ha sikerult van vezetés 30óra ami 29ora + 1 vizsga !

vizsga anyiban más nincsen rutim pályán vizsga ,de amég az oktató nem találja bistonságosnak a vezetésed nem vissz ki forgalomba.

forgalomban 9 manőver van ebből vizsgán kapsz egy vizsgalapot amin már elöre be van x elve a 4 feladat a 9 ből amit neked meg kell csinálnod hibátlanul.

60 perc a vizsga ebből te 5percet vizsgálod a kocsit meg kitöltik a papirodat és mehetsz vizsgázni.

oktato mondja erre arra igy hangzik, lehetőségedhez képest forduljunk balra vagy jobbra ha nem szol egyenesen mész tovább.

majd mondja a következő lehetőségnél leszeretnénk parkolni .

aztán visza rutin pálya és meg mondják oké vagy sem ha sem akkor máskor de ha rosszul vezetsz vagy hibázol hát még vezetés közben is mondhatják cseréljen helyet az oktatoval ami anyi meg buktál.

2012. márc. 30. 10:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Es az igaz, hogy az oktato vizsgaztat? Olyat hallottam, hogy tulajdonkeppen nincs vizsga.

Na most ha oktato vizsgaztat, akkor en az eletben nem megyek at, mert Mindig valamit rosszul csinalok szerinte. Ha epp nem telefonal, vagy beszelget a masik diakkal (aki a hatso ulesen ul), akkor mindig szid, de mar megfigyeltem, hogy mindenkit. Semmi nem jo. Erdekes mod, mikor le van foglalva massal, akkor 10 percig mindent jol csinalok. Ugyanahhoz kell sajnos mennem, mas valasztasom nincs. De azt meg csak kibirnam, csak engedjen mar at:S Parommal a multkor (meg volt autonk, majd megint lesz, csak most eladtuk) gyakoroltun, hogy uljek kicsit autoban, es amugy azt mondja, hogy jo az egesz, nincs a vezetessemmel gond, csak kicsit meg lazulnom kell, meg ilyenek. ....Nagyon remelem, hogy vegre meglesz. Mivel tudom, hogy benacska vagyok, semmi esetre nem ulnek be utana se egyedul az autoba egy jo darabig. (Parom se engedne) Hetvegeken en vezetnek, meg hetkoznap lehet lenne idonk elmenni kicsit kerulni egyet, akkor vezetnek, ugy, hogy mellettem ul. O nagyon jol vezet, ritka jo erzeke van hozza.

2012. márc. 30. 17:42
 3/7 anonim ***** válasza:

nézd ha ugy van jogod van másik suliba menni ,másik oktatot kérni, ez elvileg 0 forint , de 2 3 nap mire egyik suli elkéri a másiktol a dosziédat!

vezetés ha nem megy vagy nehezen megy tedd fel kérdést , kell neked -e az a jogsi, mert soknak van de nem kénne ,mert vezetéshez érzék kell nem csak gáz fék és elöre.

másik ktató mit tesz ,cseveg nem figyel oda , erre azt mondom mikor vezetsz te vezetsz , tiéd a felelőség neked kell tudni mi ateendő te nézed táblát tiéd a volán ,ved ugy 1 nap meg kapod jogsit és beul meléd 2 haver anyud apud te vezetsz haverok ricsajoznak apudék vezsekednek....nincs 2 esélyed ha vezetsz tiéd a felelőség oktato ha ugy érzi bambula vagy te tudod jogos-e,vagy sem, ha igen ne erőltesd ha téves akkor meg válts oktatot.

2012. márc. 31. 09:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Felreertetted, nem zavar, hogy beszelget telefonon, hanem az az erdekes, hogy mig el van foglalva, addig nem csinalok semmit se rosszul. A jogsi kellene mindenkepp, mert munkahoz is kell, meg mellesleg csaladom miatt is. (Elmegyunk valahova autoval, haverokhoz, parom egy-ket sort legurit, en abszolut nem iszok alkoholt. Igy mehetnenk kocsival, mert mondjuk hazafele mar en vezetnek. Igy kenytelenek vagyunk taxizni.) Meg egyebkent is, az ember soha nem tudhatja. Lehet akad egy alkalom, hirtelen surgosen be kell menni a korhazba, parom meg nem tud vezetni valamilyen okbol-mondjuk lehet hogy pont ot kene korhazba vinni, vagy a gyereket. En soha nem akartam jogsit, de amiota megvan a lanyunk mar mashogy gondolom.
2012. márc. 31. 14:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Iskolat nem tudok valtani, hacsak nem kifizetek 25 ezer forintot, mert ingyenes volt az elmeleti oktatas, de csak ugy, ha naluk csinalom vegig, ha masnal fejezem be, ki kell pongetnem a penzt. Oktatot nem tudok valtani, mert jelenleg csak 3 oktatojuk van, egyet kiprobaltam, eleg idos, pont nalam lett rosszul, hivtam neki mentot, nem is tudom, hogy oktat e megint. A masik a fia, de ot eleve nem birom, mert o tartotta az elmeleti oktatast, es eleg volt belole annyi. A 3. meg jelenlegi oktatom. Nem en valasztottam az iskolat, apukam valasztotta, en nem ismertem oket vagy mas iskolat.
2012. márc. 31. 14:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Azt írod,külföldön élsz.Az meg se fordult a fejedben,hogy összeszedj kinn egy kis pénzt(akárhol élsz Nyugat-Európában,mindenhol toronymagasan messze,de messze jobbak a bérek,mint itthon,Magyarországon) ,és kinn vizsgázz le tök idegen,totál új oktatóknál?
2012. ápr. 1. 19:25
 7/7 A kérdező kommentje:
De, csak annyira nem nyomom a nyelvet, hogy kreszbol atmenjek, mert azt a kreszt, ami otthon mar megvan, itt nem fogadjak el. Ujra kellene kezdenem mindent, az elsosegelyt is.
2012. ápr. 1. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!