Mi a véleményetek mozgássérült parkolóban ha megláttok egy nagyon szuper autót?
Mi a véleményem?
Az, hogy "de faszán sikerült parkolnom":))
Bár a mozgássérültek rendszerint nem dúskálnak a pénzben, de ki sem lehet zárni. Ez az egyik. A másik pedig nem az, ki az autó tulajdonosa, s hogy mennyibe kerül, hanem az, jogosult-e a használatára. Ha olyan személyt szállít, aki fogyatékkal él, s igazolványa is van, akkor 300 millió forintos kocsi is lehet tőlem.
De ha nem, akár van szabályos kártyája, ha nincs, a Trabantnak sincs ott helye, ha nem fogyatékkal élőt hozott vagy visz.
Érdekes...
Különösen, ha a fent említett körülmények mellé még külföldi rendszám is társul!
Másodikkal mi a baj?
Mozgásparkolóba nem állhat olyan autó, amelyik nem hozott vagy nem vitt fogyatékkal élőt. Az ember a lényeg, nem a kocsi. Mit lehetett ezen lepontozni?
Sajnos igen! Mamam hasonlóan nehezen mozog. (76 éves) Rokit nem kaphat, nem tudom miért. Egyszer beálltam vele 10 perc egy ilyen helyre. Mire végeztünk, már ott volt a 10 ezer forintos papír.
Nagyon sokszor látok ilyen helyre beállni olyan kocsit, amin ott a matrica, szélvédő mögött az üveg, de rokkant sem érkezéskor nem száll ki belőle, sem távozáskor nem ül be. Van a családban, hát használom.
A pénzért vett igazolványokat nem is említem.
előbb elhiszem, hogy a suzukiban vagy az opelben valódi, fogyatékosság alapján kiadott kártya van.
azért egy CLK Mercinél vagy egy Audi Q7esnél már elmélázok, hogy hány szentistvánba fájt neki a rokikártya...
de most komolyan, pesten a belvárosban, szinte csak olyan autók állnak meg kártyával a rokihelyen, ami egy átlagember számára távoli álom, és 20 év kőkemény munka evés-ivás-xarás nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!