Monori Sándor kérdése:
Miért melegszik a víz ennyire? Miért nem meleg a tartályban a víz?
Figyelt kérdés
Üdv. Kérdésem egy Opel Astra-f -hez kapcsolódna.1.6 8v. Kicseréltük a fűtőradiátort decemberben, és azóta a vízhőfokom 96-97 fok körül mozog. Eddig 95-volt. Viszont azt vettük észre, hogy a tartályba viszatérő csőben nem folyik vissza a víz miután nyitott a termosztát. ÍGY A tartályban hideg volt a víz még sok sok kilométer megtétele után is.98-fokon /óra szerint/ megindul vissza a víz a tartályba, de alatta nem. Mértük lézeres höfokmérövel az is azt mutatta mint az óra. A termosztátot cseréltük, a vízpumpát cseréltük de semmi. Hűtó is új.2012. márc. 26. 18:32
1/9 anonim válasza:
Egy fokkal melegebb a víz, mint decemberben? Én inkább nem járnék így vele. :)
2/9 pagan válasza:
szerintem ezek az értékek természetesnek mondhatók,az én opel motoromhoz egy szervízkönyv azt írja hogy 95-105 celsius a motor ideális hőfoka,tehát a tiédre is igaz lehet ez,amúgy az sem biztos hogy valóban annyi mint amit a mérőd mutat,mivel a hőgombád is rossz
3/9 pagan válasza:
bocsi,a hőgombád is LEHET hibás,így akartam írni:)
4/9 anonim válasza:
Tök jók ezek a hőmérsékletek, esetleg lehet hogy nem sikerült tökéletesen a légtelenítés, de ha ~50km alatt sem megy a pirosba akkor nincs gond.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszõnöm a válaszokat, a HŐEOK JELADÓM is cserélve lett de nem változot, tehát az is jó. :) a vízhőfok nem a 100-at sem, max álló helyben. De igazából az zavar, hogy a kiegyenlítő tartályba nem fordul vissza a víz. :( Esetleg erre valami tipp? Vízpumpa, hűtő, fűtőradiátor, termosztát, jeladógomba új. :) tehát szinte minden. még egyszer köszi a válaszokat. :)
2012. márc. 26. 22:25
6/9 anonim válasza:
Ne foglalkozz vele. Amíg 90-100 körüli hőmérsékletet mutat, addig minden rendben.
7/9 pagan válasza:
én úgy tudom hogy állóhelyben hiába várod hogy visszajöjjön a víz,vagyis alapjáraton,gondolom úgy nézted hogy járt a motor és lehúztad,úgy nekem sem jön:D,húzz oda a gáznak és egyből nyomja
8/9 pagan válasza:
én 2 évig 110 fokkal jártam,elvileg még az is belefér nnyáron,de megúntam,vettem olyan venti kapcsolót ami 100 nál kapcsol,és most mindig 95 fok van:),de a termosztáttal ios tudsz variálni ha zavar a dolog,vegyél olyat ami 82 nél nyit nem 92 nél
9/9 A kérdező kommentje:
Alapjáraton tudom, hogy nem jön vissza, eordulaton próbáltuk, de úgy is csak 98-on indul meg. A termosztát kinyit 92-fokon, azzal nincs baj.Próbáltam venni bele olyat ami 82-n nyit, de 3-boltból egyikben sem volt :( még arra gondolok, hogy nem e levegős a fűtőradiátor. .
2012. márc. 27. 11:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!