Suzuki DR 750-ből ki akarom venni a felső balansztengejt és fejette esztergálni egy sima tengejt, meg lehet oldani a motor nem fog rángatni vagy valami hasonló?
Az a tengely arra van, hogy ellentétessen van kisúlyozva mint ahogy a dugattyú jár fel, le.
ÉS így csökkenti a motor rázkódását.
Kisebb a dinamikus igénybevétel a váznál.
Ha kiszeded akkor nagyon fog rángatni, kifárad a váz a sok rezgéstől, és eltörik..
Rángatni? Nem, valószínűleg nem fog. A nyomatékleadása nem fog megváltozni.
Fog helyette csörögni, remegni, zakatolni és rázkódni. Illetve kikezdi a motortartókat, fárasztja a vázat, rázza az egész járművet, amíg valami le nem esik vagy el nem törik.
De ha erre vágysz, nyugodtan iktasd csak ki a kiegyensúlyozótengelyt. Biztos sokkal jobb lesz úgy.
Na szóval azért akarom ki venni mert teljesen átt lett alakítva crossra, semmi sem gyári csak a blokkház, a többi cucc Yamaha YZ 450 F 2005-ös évjáratu, és nem öninditós a súj miat hanem berugósra lett alakítva és na ezért akarnám ki venni a balanszt a súj csökentetés miat.
Tetszik érteni?
Értem én, csak ennek akkor sincs sok értelme. Nem minden a súlycsökkentés: azt a pár kilót, amit megtakarítasz, "elrontja" a motor remegése. A versenymotoroknál (nem a pajtában épített "racsing" gépeknél, hanem azoknál, amik tényleg használhatóak is) nagyon sokat foglalkoznak a motor kiegyensúlyozásával, mert ez is javítja a gázreakciókat, sőt, a teljesítmény is növekedhet ez által, mert a motor nem emészt fel energiát arra, hogy remegtesse a kiegyensúlyozatlan alkatrészeket, csak forgatnia kell őket (no meg magasabb fordulaton is stabil a motor működése, ami szintén jól jön a teljesítménynöveléshez).
Vagyis közel sem biztos, hogy jól jársz egy ilyen beavatkozás után. A motor könnyebb lesz, de jobban fog remegni, lehet, hogy nehezebb lesz bánni vele.
Értem.
De ne gondold meg senki se hogy össze van tákolva, ez a motor nekem 1 millában van már normálisan meg van fel van építve és itt a jó idő még most sem tudom kiprobálni hogy milyen lett... (a vezérlése nem akar össze jönni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!