Milyen szempontokból kell olaj egy autóba?
Üdv!
Arra lennék kíváncsi elsősorban, hogy a motor működéséhez minek kell olaj. Nem igazán értem, azt hogy a kocsiba csak beleöntjük egy tartályba az olajat és az össze keveri a benzinnel, és úgy megy a motorba? És mi van azzal hogy 25000 km-enként el kell vinni szervízbe olajcserére?
Köszönöm előre a válaszokat!
Ez a 25 000km-es nyújtott olajcsere intervallum egy marhaság. Szerintem csak marketing szakemberek találhatták ki akik ezzel akarták ösztönözni az eladást. Gondolj bele, bemegy a hozzá nem értő majom a szalonba aki új autót akar venni... Mennyire jól esik neki hallani, a 25 000km-es olajcsere periódust.
Aztán csodálkozik mindenki, hogy miért kell felújítani a pár 4-5 éves autót 90 000km-nél.
A motorolaj 15-20 000km után rohamosan veszít a kenőképességéből!!
Ez különösen téli reggeleken veszélyes amikor hidegindítás történik. A beindítás után első 4-5 másodperc szinte kenés nélkül történik ha régi az olaj!
A motorolaj feladatai: keni a motor fém alkatrészeit, összegyűjti a motorban lévő szennyeződéseket + hőelvezetés.
Szóval akik ezt a hosszított periódust kitalálták azok még életükben nem cseréltek olajat!!
Nem tudom ,hogy hány éves vagy, sexeltél e már,de az olajnak ugyanaz a szerepe ,mint a sikosítónak.
Anélkül ,hogy nem kenjük meg valamilyen anyaggal az egymáson csúszó dolgokat,borzalmas fájdalmas ,káros lenne ,és pillanatokon belül károk keletkeznének.
Na ezért kell a motorba is az olaj.
A pina rossz hasonlat, az önkenő. :)
"A pina rossz hasonlat, az önkenő. :)"
Kivéve hüvelyszárazság esetén. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!