Tudtok ajánlani Pannóniához hasonló motorokat?
Esetleg kicsit pontosítanál?
Alapvetően a Pancsi az ötvenes évek konstrukciója, a T5 (T5H) "személyében" még a hetvenes években is gyártották ugyanazt. Tulajdonképpen a Pannonia márkanév ~25 évet fog át, Nyugaton közben voltak komoly változások, mert ott nem tervgazdálkodás szabta meg, hogy lehet-e pénzt költeni módosításra.
A nagyobb mit jelent? A Pancsinál nagyobb, vagy csak normál motorkerékpár méret/lökettérfogat?
"amely nem olyan elérhetetlen árban van" - Mi számít elérhetetlennek? A restaurált Pannoniák nem drágák a nyugati márkák felújított darabjaihoz képest, mert Pancsiból sok van.
De itt van pár példa:
[link]
[link]
[link]
Esetleg még Jawa-k, de olyanról nem találtam most hirdetést.
2012. márc. 15. 22:26
Van néhány.
De itt keresgélhetsz :)
[link]
Árban persze elég változékonyak, meg ugye az is számít hogy felújításra váró rozsdakupacolt akarsz vagy szépen felújított gépet.
2012. márc. 15. 22:27
3/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit pontosítsak, ennél pontosabban nem tudom :) Arra célzok hgoy hasonlíthat a pannóniára is, ne egy műanyag szörnyeteg legyen aminek modern formája van. A régi motorok jobban vonzanak, olyan simson korabeli mocikra gondolok, de pannonia kategóriájúra. :) huhh, csak pontosítottam valamivel, köszi a választ
4/11 A kérdező kommentje:
A nagyobbat a normális motorra értettem, nem pedig a PAnnóniánál nagyobbra, bocs, kicsit késő van és nem tettem vesszőt.
5/11 A kérdező kommentje:
Kicsit utánanéztem, akkor pontosítok, egy Pannónia T5öshöz hasonló más márkájú motorra gondolok.
2012. márc. 15. 22:55
A #6-os kollégának igaza van, a Pannóniánál olcsóbban csak ezt a kettőt kapod meg papírokkal. Papír nélkül meg csak szobadísz, gondolom nem dekorációnak kellene...
2012. márc. 15. 23:05
8/11 A kérdező kommentje:
Egyenlőre még csak nézelődöm, majd lehet akarok egy simsonnál komolyabb motort, az ilyen fajták tetszenek. Ahogy látom a hirdetéseket van miből válogatni, köszönöm a hasznos válaszokat. Való igaz hogy ezeknél olcsóbbat aligha lehet találni.
Esetleg még olcsóbban beszerezhető régi motor az MZ ES. Igen, a Trophy. Ízlés és megszokás (lámpa miatt) dolga, van akinek bejön.
2012. márc. 15. 23:39
A TS is elég olcsó, műszakilag kb ugyanaz, mint a Trophy, viszont modernebb formája van.
2012. máj. 3. 15:36
Kapcsolódó kérdések: