Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Veszélyesek a robogók?

Veszélyesek a robogók?

Figyelt kérdés
Anyámnak mondtam hogy venni akarok egy robogót és kiakadt.
2012. márc. 13. 14:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Félreértettél valamit.A robogó nem veszélyes, viszont:

1 a motorozni nem tudó söför

2 a részeg kamionos

3 elsőbbségi szabályt nem betartó dzsip

4 fiatal autósok

5 női sofőrök

6 nyugdíjas trabantosok

mind, mind veszélyesek a robogósra nézve.

Vegyél kocsit vagy járj tömegközlekedéssel addig, de ne akar közutakon motorozni. Ez nem bántás, hanem tények.

Védtelen vagy a forgalomban szereplő többi járművel szemben!

2012. márc. 13. 14:56
 12/23 A kérdező kommentje:
Ha biciklivel vagyok az nem veszélyes?
2012. márc. 13. 15:01
 13/23 A kérdező kommentje:
amúgy kisvárosban meg falun használnám
2012. márc. 13. 15:02
 14/23 A kérdező kommentje:
150 ezerért lehet jó autót kapni?:D
2012. márc. 13. 15:08
 15/23 anonim ***** válasza:

Bicikli, nem annyira veszélyes. Kisebb a sebességed és fordulékonyabb, baj esetén könnyebben tudod eldobni!

"150 ezerért lehet jó autót kapni" Nem. Legalább 400 at szánj egy kocsira+ 80 az átiratás és egy ilyen kocsira még legalább 200 -t rá kell költeni. Így sok hibáját kijavítottad és évekig nem lesz gondod vele.

Új(használt) kocsinál cseréltetni kell:

Olajat

Vezérlést

Szűrők

Lengéscsillapitó

Fékek

Futómű elemek

Amennyiben szerencsés vagy akkor csak ennyit....

2012. márc. 13. 15:43
 16/23 anonim ***** válasza:

És sajnos sokan annyiba sem veszik a robogón közlekedő iskolást,mint a szétkenődött legyecskét a szélvédőn.. Főleg a reggeli csúcsforgalomban..

Én is azt javaslom,vegyél autót.

2012. márc. 13. 15:59
 17/23 anonim ***** válasza:

Veszélyesebb mint az autó ez nem vitás, de ha engem kérdezel akkor én még soha nem estem el motorral.

A fenntartási költsége töredéke az autóénak és ha jó idő van és nem is mész messzire akkor jó dolog.

Én 2 éve vettem robogót, az én szüleim se örültek neki.

Ha normálisan, körültekintően mész vele akkor ugyan annyi esélyed van hogy karambolozz vele mint autóval. Az érthető hogy az autó biztonságosabb de a 400.000es autó nem életbiztosítás.

Vannak olyan ismerőseim akik motorral járnak dolgozni napi 20km-t vagy még annál is többet. Ha annyira veszélyes lenne mint amilyennek mondják egyesek,akkor nem kockáztatnák az életüket, főleg hogy otthon várják őket a gyerekeik.

2012. márc. 13. 17:12
 18/23 A kérdező kommentje:

Igen azért akarok robogot mert olcsó.Hozzátenném biciklivel elég sokszor mentem már azon az útvonalon ahol a robogóval is mennék és hát elég ritkák az autók meg a kamionok.

Csak pár évig szeretnék robogózni aztán váltanék autóra.

2012. márc. 13. 22:20
 19/23 anonim ***** válasza:

"150 ezerért lehet jó autót kapni?:D"

A legolcsóbb említésre méltó autók 300-350.000 tól kezdődnek!

2012. márc. 14. 08:35
 20/23 anonim ***** válasza:

Járok mindhárom eszközzel (bicikli, segédmotor, autó).

Tapasztalataim szerint a bicikli nem olyan veszélyes, mint a robogózás.

A kismotorral mindig is az volt a bajom, hogy MÁR nem olyan lassú, mint a bicikli, de a forgalom ritmusához MÉG nem elég gyors. Akárhogy is 50 a megengedett az autósok számára, de azért lássuk be, hogy jellemzőbb a 60-65-ös tempó. Robogóval huzamosabban tudsz menni 40-45-öt, esetleg 50-et. De hiába mész 50-es tempóval, az autósoknak akkor is útban leszel, és biztos, hogy ki akarnak kerülni. Egy biciklissel ezt viszonylag gyorsan letudják, mert annyira lassan halad. A robogót hosszabb előzéssel tudják csak lehagyni. Sajnos nagyon sok autós nem tudja kivárni, hogy ehhez megadasson a megfelelő hosszúságú, szembeforgalomtól mentes útszakasz. És ebből adódik a gond. Nem várja meg, hogy szemből ne jöjjön senki, inkább sávon belül előz, esetenként az sem érdekli, ha leszorít az útról.

Persze ennek vannak keményebb variációi is. Pl.: Sokszor kerültem veszélyes helyzetbe amiatt, hogy egy kereszteződés felé közeledve, a mögöttem haladó (az esetek 90%-ában böhöm fekete terepjárós) autó jobbra le akar kanyarodni. Valamiért mégis úgy gondolja, hogy azt a kis szarost neki még le kell előznie, mert hát fékezni nem fog mögötte! Elkezd előzni, még el sem hagyta a motoromat, de már ott a kereszteződés. És már fordul is jobbra, én meg próbálom menteni az életemet, motoromat satufékkel, dudálással, árokba hajtással.

Ahogy korábban is írtam, ezt rendre nagyobb forgalmú helyeken tapasztaltam. Kisebb városokban, falun nem szokták így rámhozni a frászt.

9 éves korom óta motorozom, most vagyok 35. A tapasztalatom az, hogy a nagymotor sokkal biztonságosabb. Azzal simán felveszed a ritmust, és sokkal kevesebb autós gondolja rólad, hogy egy legyőzendő akadály vagy az úton.

2012. márc. 14. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.