Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen adalék anyag szükséges?

Milyen adalék anyag szükséges?

Figyelt kérdés
A Castrol magnatec 10W40es motorolaj mellé szeretnék valamilyen adalék anyagot tenni csak nem tudom, hogy melyik lenne érdemesebb mert nem ismerek egy olyan terméket sem.Nagyon kis mennyiségben fel köpi az olajat a levegő szűrőhöz és hátha segítene rajta az adalék anyag.
2012. márc. 10. 13:22
 1/4 anonim ***** válasza:

A kartergáz-visszavezetőn jön fel az olaj?

Ha igen, akkor felesleges bármiféle adalékanyagért pénzt adni, a visszavezető csőbe be kell építeni egy "olajcsapdát" aztán néha üríteni (az olajat meg ugye külön gyűjteni, nem szétöntögetni).

Van bolti is, de sok cikk van a neten házi megoldásokról, amik ugyanolyan jól működnek.

2012. márc. 10. 14:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Szerintem igen, de ezekről az anyagokról azt hallottam, hogy grafitos anyagot képeznek és gátolja a kopást, mert gondolom, hogy a motor kopottsága miatt jöhet fel a pici mennyiség.
2012. márc. 11. 06:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Vannak adalékok, amikről állítják hogy csökkentik a kopást és/vagy a súrlódást.

eléggé megoszló vélemények vannak ezekről, van aki esküszik rájuk, van aki azt mondja hogy semmit sem érnek.

Én eddig egy fajtát próbáltam, egy rokonom hozta be az USA-ból. Arra angolul rá is volt írva, hogy 30.000 mérföldnél kisebb futásteljesítményű gépekben tilos alkalmazni. Olajcserénél 3 decit kellett a motorolajhoz adni, a második csere után kezdett érezhetően csökkenni a motorfék - valószínűleg a súrlódás csökkenése miatt. A fogyasztást minimálisan csökkentette, de az a kocsi egyébként is nagyon meg volt kímélve és 5-6 évesen is tudta a gyári értékeket tartani.

Elég sokfajta ilyesmi adalék van, csak azok tudnák megmondani melyik lehet esetleg jó, aki próbálta. Ha sűrűbbé tennéd az olajat lehet kevesebb tudna feljutni, de kihatna a kenésre is - végül amit nyertél a réven elvesztenéd a vámon.

Az olaj feljutásának fokozódását nem csak a forgattyústérben megnövekvő nyomás (pl. kopott gyűrűk miatt) okozhatja, hanem egy eltömődött levegőszűrő is. A motor szívni akar, onnan fog ahonnan könnyebb.

2012. márc. 11. 15:18
 4/4 A kérdező kommentje:
értem! köszi a válaszokat!
2012. márc. 11. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!