Miért "K" a jele a Setra típusú autóbuszoknak?
Ha mondjuk Opel Astrához kéne hasonlítani a Kässbohrer Setra típust, akkor
Kässbohrer=Opel
Setra=Astra.
Hello! Habár látom már lég régen írtad a kérdést, talán azóta már tudod is a választ (a 2. válaszoló nagy butaságot mondott!) é talán azóta a német/angol nyelvtudásod is fejlődött, de azért leírom neked a helyes megoldást! :)
1911
Az előd menetrendszerinti buszjárat
Karl-Heinrich Kässbohrer áll a "Wiblinger Auto" cég busza mellett 1911-ben. A teljesen zárt busz Saurer alvázon 18 000 db készült belőle, 18 üléssel és 10 állóhellyel. Ulmból a Münster Platz-ról közlekedett Wiblingen-be, 10 km távolságra, 25 perc alatt.
1922
A két rendkívül ambiciózus testvér
Apjuk halála után, 1922-ben Karl és Otto Kässbohrer együtt vitték tovább a családi céget és világsikerhez vezették.
The very first modern self-supporting coach was engineered and built in Ulm, Germany, in the middle of the last century by bus pioneer Otto Kässbohrer. The "K" from his name is still profiled on the rims and steering wheels of every Setra - as a commitment to pursue the visions and ideals of this outstanding inventor and philanthropist.
Az első önhordó karosszériás buszt Németországban, Ulmban tervezték és építették meg a múlt század közepén a buszgyártás úttörőjének számító Otto Kässbohrer tervei alapján. A "K" az ő nevéből látható minden Setra felnijén és kormányán - mint egy elkötelezettség ennek a kiváló feltaláló és emberbarát elképzelései és eszméi mellett.
Remélem kielégítő volt a válasz! Hello
[ Én is szeretem a Setra-t úgyhogy van is képem magamról S415HD és S417HDH vezetőülésében! :) ]
Köszönöm szépen! Én is Setra mániás vagyok. Igen a kérdés kiírása óta már én is közelebb jutottam a pontos igazsághoz, de hálás vagyok Neked, hogy leírtad.
Én S319UL-ben feszítek, kicsit régebbi,de nagyon jó buszocska :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!