Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szélvédő gumiszigetelése...

Szélvédő gumiszigetelése elválhat nagy hőingadozástól?

Figyelt kérdés

Az elmúlt napokban két alkalommal is úgy találtam reggel a kocsit, hogy az első szélvédő gumi szigetelése jobb oldalon jó darabon elállt az üvegtől. Úgy jó tíz centere. Lent az alsó vége és fent a „kanyarnál” rendesen a helyén volt, középen lett egy pukli. Lehet a rendkívüli hőingadozás az oka vagy valami settenkedő műve? A kocsi éjjel családi házas helyen, a kertben áll.

Hogyan lehet javítani? Kézzel visszanyomkodtam, látszólag rendben is van, de másnapra megint ilyen

2012. márc. 3. 00:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha gyári a dolog akkor nem kéne ilyet művelnie valószínűleg cserés volt és egy kicsit kontár munkát végeztek. Szerintem! Régóta megvan az autó?
2012. márc. 3. 01:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem a gyári kipúposodott a felső él közepén az autó 4 éves korában. Egy kis szélvédőragasztóval visszaragasztották, két napig volt rajta ragasztószalag, azóta nem jött ki.

Eddig bírta a ragasztó, most le kell por- és zsírtalanítani, bekenni, visszanyomni, rögzíteni ragasztószalaggal, azt egy darabig rajtahagyni és jó lesz megint.

2012. márc. 3. 01:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Elvileg nem szabadna, inkább a settenkedő volt. Ha még garanciás az autó akkor el kell vinni hogy cseréljék ki vagy csinálják meg normálisan a szigetelést illetve a rögzítést, ha már nem akkor karosszériáshoz vagy szerelőhöz kell vinned.
2012. márc. 3. 01:54
 4/8 A kérdező kommentje:

2004 novemberi gyártmány, nálam 2007 február óta van meg. Szerelő kíséretében vásároltam kereskedőnél. Sérülésmentesnek mondta, s a kísérőmnek sem tűnt fel akkor semmi. Később kiderült, hogy a jobb első kerékfelfüggesztés nem gyári, a gépháztető sem pont úgy áll, ahogyan kellene, a hátsó lökös is javított. A hátsó ülés kárpitján volt egy folt. A vásárlásnál nem gondoltam semmi különösre, de így utólag felmerült bennem, hogy talán vér. Azt is utólag tudtam kideríteni, hogy az előző tulaj valamiért nagy gyorsasággal akart túladni rajta. Nem tudom, mi történt, de eléggé csalódott vagyok.

A kocsi egyébként teljesíti azt, amit várok tőle.

2012. márc. 3. 10:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát igen ,a kereskedő. Felfüggesztés csere és a lökhárítójavítás még nem feltétlenül utal törésre, a csálé géptető már inkább, de az sem feltétlenül. De a kérdésre: az eredeti is felpúposodik, főleg attól hogy tavasszal olvad a hó, beszivárog alá, aztán éjjel lesz -3, megfagy, és már fel is nyomta. Nem egyből, de 7-8év alatt már előjön. Illetve maga a kéder is öregedik az UV hatására, bárki bármit mond.
2012. márc. 3. 11:27
 6/8 anonim ***** válasza:
És milyen autó ez?
2012. márc. 4. 01:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem autó, csak hasonlít rá. Ignis.
2012. márc. 4. 08:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja! :)
2012. márc. 5. 21:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!