Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Kadett 1.3 Kézi szivató,...

Opel Kadett 1.3 Kézi szivató, Én csinálom rosszul?

Figyelt kérdés

Üdv,

Van egy Opel Kadettem, 1.3, 86-os évjárat, Nyáron vettem, akkor a melegbe nem igazán volt probléma, ahogy jöttek a hideg napok használom kellet a szivatót ( Ez előtt soha nem volt kéziszivatós autóm ) Kértem ismerősöm segítségét hogyan használjam a szivatót, mondta hogy reggel indításnál húzzam ki teljesen, majd fokozatosan nyomjam vissza. A kocsit garázsban tartom, reggeli beindításnál szinte azonnal lefullad, szóval indítom az autót szivatót teljesen kihúznom, várok kb 30 másodpercet, visszanyomtam egy kicsit, vártam megint 30 másodpercet aztán teljesen visszanyomtam, ekkorra a kocsi 2-3 másodpercen belül lefulladt.. beindítottam újra kicsit kiengedtem a szivatót, fél perc után visszanyomtam megint lefulladt..

Próbáltam azt is hogy elindultam szivatóval, és út közbe visszanyomtam, de akkor meg nagyon rángatott az autó, és ahogy elengedtem a gázt egyből lefulladt.. Sokat meg nem merem szivatni, egyszer szivattam több ideig, akkor is lefulladt és nagyon nehezen tudtam újra beindítani. Mi lehet a probléma? Kezdő vagyok még a kéziszivatós autók terén, Köszönöm előre is a hasznos tippeket, és a tanácsokat :)

2012. márc. 2. 22:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ja és ha lefulladt szívató miatt az autó, akkor úgy indítsd újra, hogy szívatót nyomd be teljesen, és nyomj padló gázt neki, akkor könnyebben beindul és nem kell sokat tekerjen az önindító, nekem régebb a Daciámon bevált. De utána jó volna meghajkurászni az autót, hogy az olaj a gyertyákról tisztuljon le, vagy meg is lehet pucolni a gyertyákat, ekkor nem kell meghajtani.
2012. márc. 3. 07:33
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget. :)
2012. márc. 3. 12:29
 13/16 anonim ***** válasza:
nekem erös a gyanum,hogy sok üzemanyagot kap az autod/azt hiszem karburátoros/ nem ártana benzinszintet állitani, és egy alapos takaritást, mert idöjárás fügvényében a szivatot elég fél- másfél percig müködtetni
2012. márc. 4. 09:30
 14/16 A kérdező kommentje:
Hello, igen karburátoros, nem rég volt szerelőnél és forgalmi vizsgán megfelelt mindenben és szerelő szerint nincs probléma, egyedül csak annyi hogy a benzinszint mutató nem müködik megfelelően, azaz ha teli van az üzemanyagtartály akkor a mutató csak azt mutatja hogy félig van teli, van amikor azt mutatja hogy negyedig.. szóval mindig mást, lehet ennek köze hozzá?
2012. márc. 4. 15:34
 15/16 anonim ***** válasza:
na akkor mondok neked egy másikat. vegyél bele etanolt, 2/3-ad benzin 1/3-ad etanol arányban tankold tele az autot,amikor elfogyott az üzemanyag cseréld ki a szüröt, mert teli lesz trutyival és utnána meg fog szünni a problémád mert az etanol kitakaritja az egész üzemanyagrendszered/ezért fontos utána szüröt cserélni/
2012. márc. 5. 16:20
 16/16 anonim ***** válasza:
ja a szintjelzönek semmi köze a problémához
2012. márc. 5. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!