A Ford Focuson kívül milyen autókat szereltek még CVT váltóval is 2004. óta?
Megbízhatóbb mint bármelyik váltó elmondom neked,és a motorját is lehetetlen szétgyilkolni ami nagy előny!
A CVT váltó előnye az hogy mindig jó fordulaton pörög a motor így kíméled,és gyilkolni se lehet mert akkor gyorsulni kezd nem pedig visítani a következő fokozazért!
Meg amúgy is nagy előnye még az hogy végtelen fogokatú a kocsid,mert a mi autónk is olyan hogy 5 sebességes,és valamelyik fő úton 130-al megy mindenki,na mi ezt nem szoktuk mert visít a kocsi és rohadt hangos mert magas fordulaton pörög a motor mert nincs hülye 6 fokozat.
Tehát láthatod hogy hogy CVT váltónál ilyen hibát nem tudnak elkövetni,jah és nem kell semmi féle különös karbantartás neki,elég a szíjat cseréled ahogy elő van írva!
De amúgy CVT váltóval az a baj hogy nem fejlesztik,megnézed az autómataváltók szépen fejlődtek az utóbbi évek alatt,némelyik 0.1mp alatt képes következő fokozatra váltani de sajnos a CVT váltót hagyták a francba holott szerintem az egyik legjobb meg legolcsóbb megoldás is!
Csak sok embernek nem tetszik a hangja mert olyan mint ha 1-be gurulnál végig 0-tól 100-ig,persze ő ezalatt több milliárdszor vált csak folyamatosan amit te nem veszel észre,ezért olyan mint egy robogó nincs az a kis szünet amit sok embert valamiért idegesít.
Jah meg ha jól tudom nagy előnye még az hogy szabad vontatni ha lerobban a kocsi,nem biztos de azt tudom hogy automata váltós kocsit nem vontathatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!