Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi időt kell minimum...

Mennyi időt kell minimum tölteni az aksin, h. beinduljon?

Figyelt kérdés
Elég Fél óra,hogy beinduljon a kocsim? Ma már mentem vele,de most megint nem indul,felraktam tölteni,meddig várjak,hogy induló képes legyen? Köszi a válaszokat...
2012. febr. 28. 22:37
 1/8 Shai-Hulud ***** válasza:

Ha az amperóra érték egy tizedével töltöd (ez a szokásos), akkor 10 óra alatt tölti fel a teljesen lemerült aksit.

De 7-8 óránál többet nem nagyon érdemes, nehogy túltöltsd.

Példa: egy 55Ah-s akkumulátort 5,5A-rel lehet tölteni, 8 óra alatt bőven van annyi töltés benne, hogy vidáman indítózhatsz.

Pedro

2012. febr. 28. 22:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Az előző leírta, elektronikus vezérlésű töltő pedig automatán lekapcsol. Viszont ha nem haldoklik az akku akkor töltéshibád lesz, ki kéne mérned (vagy méretned), ha járó motorral, lekapcsolt fogyasztókkal 14-14,4V alatt van a feszültség akkor látogass el autóvillamosságishoz.
2012. febr. 28. 23:27
 3/8 anonim ***** válasza:
12,4V-al már be szoktak indulni az autók.
2012. febr. 29. 03:27
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat. Fél órát töltöttem,és beindult vele. Tudom,hogy van vmi problémája,mert már a 6. aksi a év alatt,és az aksi se új most benne. De jó tudni,hogy elég 8 óra a teljes töltéshez. Mi történik ha túl töltöm az aksit? Az is megöli?
2012. márc. 15. 19:00
 5/8 A kérdező kommentje:
6. aksi 6 év alatt :))
2012. márc. 15. 19:02
 6/8 Shai-Hulud ***** válasza:

A gépkocsik savas akkumulátorai nem viselik jól a túltöltést. Az autóban ezért (is) van a feszültségszabályozó, ami nem engedi, hogy túltöltődjön az akkumulátor. Ha automata töltőd van, az is vigyáz rá, kizárólag az egyszerű-, és a félautomata töltők tudják túltölteni. Viszont ezek a töltők az olcsóbbak, úgyhogy általában ilyeneket használnak. Ezeknél vigyázni kell a túltöltésre.

Pedro

2012. márc. 15. 20:25
 7/8 Shai-Hulud ***** válasza:

Ja igen. A túltöltés nem "megöli" az akkumulátort, hanem lecsökkenti a kapacitását, azaz a névleges energia mennyiségnek csak töredékét fogja tárolni. Minél hosszabban, és minél gyakrabban töltöd túl, annál inkább csökken a kapacitása. Pár órás túltöltéssel akár negyedére is leamortizálható egy aksi teljesítménye, és ez utána már nem javítható.

Pedro

2012. márc. 15. 20:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)) Ezeket jó tudni!
2012. márc. 16. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!