Forgalmi vizsga? 60 perc? Tippek?
Én már vezetek pár éve.Nem tudom,mennyire vagy tisztában a vezetéssel.Ezért,szerintem,Te is belátod,hogyha utolsó kapaszkodóként tetted fel itt a kérdést,akkor sokat nem tudunk segíteni.
Ha eléggé felkészült vagy,akkor jó esélyed van,bár közben is lehet rontani,de,ha nem,akkor meg fogsz bukni,akármit is mondhatnak.
Az,hogy ne izgulj,nem jó tanács,mert,ha vezetés közben még a szívritmusodat is figyeled,akkor másra meg nem figyelsz.A vezetéssel foglalkozz.Nyugtasson meg a tény,hogy nem dől össze a világ,ha nem sikerül.
Szóval,ha eléggé felkészült vagy,akkor azt tudom tanácsolni először is,hogy ne magad elé bambulj,hanem pásztázz a tekinteteddel,mindig járjon a gondolatod előrébb,mint,ahol tartasz.Ez fontos,hogy mire odaérsz,addigra eszedbe jussanak a KRESZ szabályok.
A táblákat mindig figyeld,keresd őket,ott vannak a jobb oldalon:)
A zebrákat jóval óvatosabban közelítsd meg,mint ahogy majd később teszed.Úgy érj oda,hogy szépen,nyugodtan meg tudj állni,ha kell.
A telizöldes lámpánál másodikként nem megyünk be a kereszteződésbe.
Ha olyan körforgóhoz érsz,ahol egyenesen is át lehet hajtani,akkor is tekergeted a kormányt jobbra-balra-index-jobbra.Ha nem,megbuksz.
Nem muszáj 50-nel menni.Kevesebb időd marad gondolkodni.
A tükröket gyakran figyeld.Mindet.
Az irányjelzőt akkor is használd,amikor egy zacskót kerülsz ki kis ívben.
A buszt is engedd ki az öbölből.Úgyanúgy bánj vele,mintha zebrához érnél.
Meg még,amkit ajánllani tudok,hogy jó eséllyel türelmetlenek lesznek az autósok,meg fel is fogod őket tartani,meg majd Téged is fel fognak tartani később,de ne aggódjál értük,biztos zokon veszik,de neked sokkal fontosabb feladatod van,amit jól kell végrehajtani.Ezért ne sértődj meg rajtuk,inkább légy velük udvarias.
Ja,meg a gyalogosokkal meg a bringásokkal nagyon vigyázz,figyelj rájuk,mert teljesen kiszámíthatatlanok(tisztelet a kivételnek),és veled még szemetebbek is lesznek,mert a T betű miatt biztonságban érzik magukat,simán kilépnek eléd az utolsó pillanatban vagy áttekernek előtted.
Sok sikert!
Előző atom jól leírta a dolgokat, ha megtanulod, és elmondod a vizsgabiztosnak, már akkor átenged. :) Szóval én is azt ajánlom mint ő, kihangsúlyozva, hogy az nem jó tanács, hogy ne izgulj. Így is, úgy is izgulni fogsz, és ha azzal vagy elfoglalva, hogy nyugtatod magad, akkor figyelmen kívül hagyhatsz egy fontos táblát. És tényleg nem kell 50-el menni, én maximum 43-al mentem a vizsgán főúton, és így nem kellet kapkodnom. Ha kapkodsz, könnyen rossz döntést hozol.
Sok sikert!
sikerült a vizsgád?
amúgy tényleg a legfontosabb h a sok paraszt ne idegesítsen fel, ma mentem 50-el és csak 10en előztek meg. nem egy közülük totál szabálytalanul. ilyen idegekkel mint az enyém ezt nem lehet bírni 60 percig, nem is sikerült.
ha nem sikerül a következő se el kéne menni egy vidéki városba ahol nyugodtabbak az emberek csak nemtom ennek mi a menete.
Sziasztok!
Én holnap megyek harmadjára forgalmi vizsgára.Az előző két vizsgám még tavaly augusztusban és szeptemberben volt,de azok nem sikerültek.Utána a tanulás miatt kihagytam sok-sok hónapot,és ugye mikor idén újra nekivágtam a vezetésnek,közölte az oktató,hogy új vizsgarendszer van,és nekem is így kell vizsgáznom,holott a rutin vizsgám már tavaly februárban meg lett.
Teljesen kiakadtam,és nagyon félek a holnapról,de remélem sikerül végre.
Mondjuk ha ez nem jön össze,akkor én is fontolgatom azt,hogy Vácra megyek le vezetni járni,de félek,hogy az új helyen ott is meghúznak először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!