Nem megy az egyik henger mi a gond?
Pár napja kifogyott a benzin a kocsiból teljesen és azóta alapjáraton rángatózik a motor nem megy az egyik henger.
Mielőtt kifogyott volna volt benne még kb 2 liter és nagyobb fordulaton hagyott ki..
Vectra B kocsiról van szó 1.6 benzin.
Van hogy le is fullad menet közbe alapjáraton.
Azóta raktam bele 15 liter benzint mentem vele kb 100 km-t de nem javult meg.
Mi a hiba?
Amikor beindítom és megy a szivatró akkor nem hallani rajta semmi külünöset, de lehet csak a magasabb fordulat miatt nem hallom. Mikor beáll a 800 as fordulat akkor rángatózik és pöfög, a kipufogó benzinszagú.
Eltömődhetett az injektorfej az egyik hengerben a tank alján a kosztól? vagy gyújtáshiba?? hogy jöhetnék rá mi a gond? Olcsó praktikák mielőtt szerelőhöz viszem?
Injektor tisztítót megpróbáljam?
Bármi ötletnek szívesen örülök.
Ha leveszem a gyújtókábelt akkor megtudom emlyik hengernél nem változik a motor hangja az a rossz...És utána???
Nekem egy X16XEL motorkódú B vectrám van. Ennél sem megy az egyik henger de kicsit mások a tünetek.
Miután a szivató leállt ingadozó alapjárat jelentkezik, elindulás utáni első lassításnál már kihagy a henger. Ez többnyire nem is indul újra. Néha helyrejön attól ha jobban pörgetem a motort a városban,pl ma mikor felmentem a budai hegyekbe. Mire felértem szépen járt a motor.
Vagy kimegyek az M0-ra és megyek 20-30 km-t 3.-4. sebességfokozatban 100-110-el. Eztután kb 1-2 hétig jó utána megint visszajön a probléma.
Valaki tipp? Mi lehet a probléma?
Gyertyák cserélve lettek, gyújtókábel cserélve lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!