Lenne egy kérdésem ami lehet sok embert foglalkoztat! Vettetek észre benzin és benzin közötti különbséget?
Én az ilyen kis mutyi kutakon szoktam megszívni. Pl. Csömör határában van egy ilyen maszek kút, ott érdekes módon 20 liter benzinből tudok menni MINDIG 200 km-t, míg ha itthon tankolok a Shellnél vagy a Lukoilnál (sőt, akár az Auchan kúton!) akkor MINDIG kijön ugyan azon az útvonalon a 20 literből 250-280 km.
Hogy ez azért van, mert a benzin silány vagy mert csal az óra azt nem tudom...
Első vagyok :)
Csak annyit vettem észre, hogy valamivel érezhetően jobban megy az autó (turbós), ha sikerül normális üzemanyagot kifogni, és a fogyasztáson is jobb fél-1 literrel. Az esetek 90%-ban egy budapesti Lukoil kúton tankolok, sima 95-ös. Nagyjából mindig +- pár decin belül van a fogyasztásom, de ha otthon(vidéken) telelököm a kocsit a MOL kúton, akkor már megugrik.
A legjobb tapasztalatom ( mindenki kapaszkodjon ) az ukrán benzinnel volt( Shell, Lukoil és Okko, nyilván nem a legolcsóbb kutakon tankoltam és nem csoda 92-est, hanem adalékos 95-öst ). Érezhetően jobban megy tőle az autó. Lehet ott még nem előírás a néhány % bioetanol a benzinben, ezt nem tudom, de tényleg jobb( és persze olcsóbb is).
Egyszer Mol kúton sikerült olyan gyenge benzint tankolnom, hogy kigyulladt a check engine lámpa.
Azóta csak shell vagy omv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!