King96 kérdése:
Mit tegyek ha az autómban a diesel megfagy vagy besűrűsödik?
Figyelt kérdés
2012. febr. 11. 18:05
1/12 anonim válasza:
Ahhoz azért jóval hidegebb kéne, hogy megfaggyon, ledermedni sem nagyon szokott mostanában az, amit benzinkutakon adnak, mert ilyenkor van benne adalék. Ha máshonnan tankolsz, vegyél bele adalékot, vagy egy kis benzint. Dermedés előtt kell belekeverni, utólag már semmit nem ér.
2/12 anonim válasza:
tegyél bele pálinkát--vagy parafint. enyit tudsz tenni.
3/12 anonim válasza:
Ha megdermed, akkor válik ki a paraffin, azt nem nagyon kell belerakni.
Én tudnék mondani olyan kutat Pest megyében, ahol olyna a gázolja, hogy -10 nél már dermed :)
4/12 anonim válasza:
vagy petroleumot v.etanolt kb 1 -2 litert
5/12 tetro válasza:
odakinn éjszaka mostanában volt -20-25 is. nekünk több buszunk nem indult be sehogy.
6/12 anonim válasza:
Benzint bele. 100 L gázolajhoz 1 L benzin. Régi típusú dízeleknél mehet 1.5-2 L is, de új dízeleknél max. 1 L.
8/12 anonim válasza:
Dermedésgátlót öntenék bele, de akár mit öntesz bele, addig nem fog használni amíg nem enyhül vissza az idő.
Tudom hogy könnyű azt mondani, de pl. ha beállsz a fűtött helyre az oldaná meg a problémát.
Ilyen időbe szigorúan prémium gázolajat kell tankolni, mint pl. az Omv maxmotion, le kell sz.rni hogy 30 ft-tal többe kerül literje, 100 km megtétele többe fog kerülni 150 ft-tal, de indul vele és nem dermed le.
9/12 anonim válasza:
én most tankoltam 10 liter disel +2 liter benzin majd reggel kiderül.
10/12 anonim válasza:
szenendre lukoil ne tankoljatok mert vizezi a benzint...tesom mondta ha ott tankol rángat a kocsi furcsa a motor hangja !máshol nem teszi ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!