Van olyan új gumiabroncs amin nincs szőr?
Kedves Kérdező!
V I G Y Á Z Z !!! Mindenki (a gumi eladója, és itt a válaszolók is mind) át akar verni, meg akar téveszteni!
A gépjármű gumiabroncsokon ugyanis (függetlenül attól, hogy új vagy használt) normális esetben NINCSEN szőr.
...ez esetleg csak akkor fordulhat elő, ha:
- a macska a garázsban éppen a gumik között kölykedzett
- vagy áthajtottak a gumikkal egy állati tetemen (róka,
borz, stb.)
Viccet félretéve, "ne szőrözz", semmi értelme! A gumi futófelületén egyértelműen látszik, ha az már akár egy métert is ment "autóval a hátán"! Ha élőben nem tudod megnézni, akkor az eladó felelőssége ill. bizalom kérdése, hogy elhiszed-e az állítását.
Kovács Zoltán Pál,
kikérem magamnak az általánosításodat, miszerint bárkit is át akarnék verni a válaszommal. Viszont, ha nem értesz hozzá, ne oszd az észt. Én 43 évig ebben a szakmában dolgoztam, némi rálátásom volt.
A fénykép magáért beszél. A pöttyök ott vannak a futófelületen. A használatnál néhány km után eltűnnek, lekopnak.
Ez a gumi, ha futott is, 10km-nél sem ment. Legfeljebb golfpályán de nem aszfalton.
A tisztánlátás, és a felesleges vita - megtévesztés elkerülése miatt:
..."A felesleges levegő elvezetéséről a belső présgumiban elhelyezett haránt bordák gondoskodnak, a külső felületen pedig a formaöntvényben lévő apró lyukakon távozik a levegő, amelybe a felforrósodott gumi is belefolyik kicsit. Ez a magyarázata annak, hogy a kész abroncs belső felülete miért haránt bordás, illetve, hogy mik azok a kis KIÁLLÓ SZŐRSZÁLAK az abroncs külső felületén. A kis szőrszálak helyét és sűrűségét a formaöntvény készítőjének jártassága és tapasztalata határozza meg, ugyanis ha azt tapasztalják, hogy egy kisütött széria abroncs mindig egy ponton felhólyagosodik, akkor a formaöntvénybe fúrnák egy kis lyukat, hogy az ott képződő levegő távozhasson."...
Innen az idézet, el lehet olvasni ha valakit érdekel, nem vészes a hossza:
Mivel az eladó állította, hogy gyárilag nem szőrös a gumi és ez nem igaz így ezek után nem tudok megbizni bent.
Akár szálszakadásos is lehet.
Tőlem 160 kilóméterre van, így csak futárral lehetne megoldani, nem szeretnék rákurni így bukott a történet.
Azt látni, hogy valamennyit használták, de új.
Nem veszem meg, pedig 6000.ft.ot megérnének.
Mondjuk tavaly is belefutottam kb. ennyit használt gumikba amikről a feltevéskor derült ki, hogy ütnek.
Pedig azokat megnéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!