Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik megbizhatóbb? A Volkswa...

Melyik megbizhatóbb? A Volkswagen vagy az alfa romeo?

Figyelt kérdés

2012. febr. 10. 11:21
1 2
 1/17 anonim válasza:
Volkswagen. A németek nagyon precízek.
2012. febr. 10. 11:26
 2/17 anonim ***** válasza:

Én az autók megbízhatóságára abból szoktam következtetni, hogy melyik márkából, milyen számban futnak az utakon 20 évnél öregebb példányok.

Igaz, hogy az alfát eleve ritkán veszik, így ezt ezzel nehéz megitélni. De öreg alfát szinte csak veterán kiállításokon látsz. A másik tény, hogy olasz autóról van szó. Azok pedig a mai napig nem a tartósságukról híresek.

Volkswagenből rengeteg 30 év körüli példány futkos a mai napig (ősöreg passat-ok, 1-es golfok, polok), és a nagy részük nincs olyan rossz állapotban.

Én a vw-re szavazok.

Egy huszon-harminc éves öreg diesel passatot nyugodt szívvel megvennék napi használatra.

2012. febr. 10. 11:57
 3/17 Dozer007 ***** válasza:

Attól függ, hogy melyik szolgál nálam, és melyik a szomszéd Feri bácsinál...

Ha a "fauvé" az enyém akkor az lesz a megbízhatóbb, ha az Alfa az enyém akkor a Volkswagen lesz 2 éven belül a halálán..

Ha mindkettő az enyém akkor mindkettő megbízható lesz.

2012. febr. 10. 12:38
 4/17 anonim ***** válasza:
Szomszéd Feri bácsi nem jól vezet?
2012. febr. 10. 14:24
 5/17 anonim ***** válasza:
A Volkswagen megbizhatóbb.Ezen nem lehet vitatkozni,de ugyanannyi pénzért inkább újabb,szebb,modernabb Alfát vennék.
2012. febr. 10. 14:54
 6/17 anonim ***** válasza:

Második: igen, ez logikusnak hangzik, csak tudod mi a csalóka? Hogy nem mindenhol ugyanaz a szitu, mint itthon. Nyáron voltunk Görögországban nyaralni, és - alfásként - óriási meglepetésként ért, hogy kb. minden tizedik autó alfa volt. Vagy minden tizenötödik...de viccen kívül. Ergo attól, hogy a magyarok germánfetisiszták, még nem biztos h máshol rosszul fogy az alfa, és hidd el a nagy része ezeknek is régi volt, 10-20 éves, hiszen ott sem éppen gazdag az átlag ember, hogy mindenkinek új legyen.

Ennek ellenére - ismételten alfásként - ha csak a megbízhatóságról van szó, a VW-re szavazok. Viszont nem árt tudni, hogy használtautónál vajmi keveset számít ez. Állapotot veszünk, nem márkát.

Az meg megint más kérdés, hogy inkább ülök egy néha rakoncátlankódo autóban, mint egy mindig precízen működő négy keréken guruló fémdobozban :)

2012. febr. 10. 15:11
 7/17 anonim ***** válasza:

Megrögzött németpártiként teljesen egyetértek az előttem válaszolóval.

A VW-be nemigen lehet szerelmesnek lenni, az Alfába valószínűleg inkább (bár én ennél gyarorlatiasabb vagyok).

A VW a slampos, precíz háziasszony, az Alfa az aranyszájú elkényeztetett ribanc. :)

2012. febr. 10. 18:02
 8/17 anonim ***** válasza:
Höhö, valahogy úgy, igen :D
2012. febr. 10. 18:11
 9/17 anonim ***** válasza:

Na igen, a Görögök...

Pár éve én is voltam kint, és veteránautó rajongóként két héten át ott folyattam a nyálamat! Ősöreg Datsunok, Fordok, Lancia fulvák, napi használatban!!!

Zsír!

2012. febr. 10. 22:01
 10/17 anonim ***** válasza:

Remélem nem komolyan kérdezed. Természetesen a Vw megbízhatóbb.

Az olaszok és a franciák sajnos nem értenek az autógyártáshoz.

Van egy német közmondás is:

Fiat? Fehler in alle teilen

(fiat? Hiba minden részében...)

2012. febr. 13. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!