Mi lehet az akkulátorral? Vehetek újat?
Reggel éppen csak beindult, felraktam tölteni, töltött kb. 6 órát. Próbáltam indítani, de nem indult. Megint felraktam, a töltő szerint maxon volt a töltés. Mi lehet a baj? Túltölthettem esetleg?
Csak egy pár napja csinálja ezt, eddig mindig fel tudtam tölteni rendesen rövid idő alatt.
ha 4-5 éves már az akud,akkor valszeg fölösleges tölteni,
jobb újra cserélni
Köszönöm a válaszokat.
Nem tudtam, hogy a hideg miatt csinálja ezt, vagy most érett meg egy cserére.
Először is a töltőáram függvénye hogy túlnyomattad e vagy sem. Nos ha van áramerősség mérő a töltődön az a jobbik eset, ha nincs akkor vegyél egy jobbat. Általában egy jól lemerült akkura 6A-ral kezd tölteni, és minél tovább tud magas árammal tölteni annál jobb, mert akkor nem cellazárlatos vagy szulfátos az akku, még felveszi a töltést. Általában 8-10 óra kell míg a töltés lemegy 0,5A-ra, addig kell tölteni, ja és szobahőmérsékleten, és kitekert kupakokkal. Mondanom se kell a cellák elektrolit tartalmát előtte szintre kell hozni, desztvízzel, de csak azzal. Kell egy jelnek lennie, ami jelzi meddig töltsd. Aztán rakd töltőre.
Különben meg olvass el egy szakirodalmat a savas akkuk lelkivilágáról, nem fog ártani.
Az nem akkutöltő volt, hanem hegesztő trafó!
Vagy rossz volt a műszere! (Mármint az 50A-s töltőnek)
Az egy gyorstöltő volt :)
Nem volt szar. Automatikusan csökkentette a töltőáram nagyságát. (Habár ebben semmi extra nincs)
Az ára olyan fél misi körül tanyázott újonnan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!