Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet az akkulátorral?...

Mi lehet az akkulátorral? Vehetek újat?

Figyelt kérdés

Reggel éppen csak beindult, felraktam tölteni, töltött kb. 6 órát. Próbáltam indítani, de nem indult. Megint felraktam, a töltő szerint maxon volt a töltés. Mi lehet a baj? Túltölthettem esetleg?

Csak egy pár napja csinálja ezt, eddig mindig fel tudtam tölteni rendesen rövid idő alatt.

2012. febr. 7. 18:42
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Bocs, akkumulátor akart lenni.
2012. febr. 7. 18:45
 2/15 anonim ***** válasza:

ha 4-5 éves már az akud,akkor valszeg fölösleges tölteni,

jobb újra cserélni

2012. febr. 7. 18:47
 3/15 anonim ***** válasza:
Vegyél újat,ha már a toltés sem segít,vége az élettartamának.Szerintem 6 óra allat nem tolthetted túl.
2012. febr. 7. 18:49
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem tudtam, hogy a hideg miatt csinálja ezt, vagy most érett meg egy cserére.

2012. febr. 7. 18:52
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A hideg miatt csinálja, valószínűleg ha melegebb lesz, működni fog. De ez már az elöregedés jele, hogy hidegben elgyengül.
2012. febr. 7. 19:10
 6/15 anonim ***** válasza:
Túltölteni egy akkumulátort egy mezei akksitöltővel? Az szép munka lehet:D Na de ez annak a jele, hogy a közeljövőben venned kell egy újat. Ha lehet akkor a megadottnál kicsivel nagyobbat vegyél. Könnyebben indul vele az autó és tovább bírja pl ha fenn hagyod a helyzetjelzőt, rádiót.
2012. febr. 7. 20:15
 7/15 anonim ***** válasza:

Először is a töltőáram függvénye hogy túlnyomattad e vagy sem. Nos ha van áramerősség mérő a töltődön az a jobbik eset, ha nincs akkor vegyél egy jobbat. Általában egy jól lemerült akkura 6A-ral kezd tölteni, és minél tovább tud magas árammal tölteni annál jobb, mert akkor nem cellazárlatos vagy szulfátos az akku, még felveszi a töltést. Általában 8-10 óra kell míg a töltés lemegy 0,5A-ra, addig kell tölteni, ja és szobahőmérsékleten, és kitekert kupakokkal. Mondanom se kell a cellák elektrolit tartalmát előtte szintre kell hozni, desztvízzel, de csak azzal. Kell egy jelnek lennie, ami jelzi meddig töltsd. Aztán rakd töltőre.

Különben meg olvass el egy szakirodalmat a savas akkuk lelkivilágáról, nem fog ártani.

2012. febr. 7. 20:43
 8/15 anonim ***** válasza:
Kis kötekedés: láttam én már olyan akksitöltőt ami 50A-ral kezdte a töltést egy rendesen lemerült akksival ;)
2012. febr. 7. 21:13
 9/15 anonim ***** válasza:

Az nem akkutöltő volt, hanem hegesztő trafó!

Vagy rossz volt a műszere! (Mármint az 50A-s töltőnek)

2012. febr. 7. 23:05
 10/15 anonim ***** válasza:

Az egy gyorstöltő volt :)

Nem volt szar. Automatikusan csökkentette a töltőáram nagyságát. (Habár ebben semmi extra nincs)

Az ára olyan fél misi körül tanyázott újonnan. :)

2012. febr. 8. 03:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!