Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Inkább új, vagy használt...

Inkább új, vagy használt autót vennél?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy meg lenne a pénz az újra. DE! Egy új autó 4-szer olyan drága (ha nem több), mint egy használt. A használtban azonban nagyon sok KM benne van. Szóval inkább vennél egy használtat, aminél fennáll a veszély, hogy többször kell szervízbe vinned, mert hamarabb mehet tönkre benne valami az elhasználtság miatt, vagy megvennéd az újat? (gondolj arra is, hogy ha használtat veszel, akkor megmarad a pénzed, és mennyi mindent tudnál venni rajta)
2012. febr. 4. 11:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az előző kettő által leírt okok miatt én 1-3 éves autót vennék magamnak.
2012. febr. 4. 15:44
 12/21 anonim ***** válasza:
Én egy Fiat Bravot vettem mert nekem az tettszett, új autót csináltam belőle. Szinte nincs is benne már gyári alkatrész. Olcsóbb volt,és legalább nem kell féltenem,ugyanakkor nagyon megbízható.
2012. febr. 4. 17:52
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

12:23 nah igen erre senki nem gondol csak arra, hogy minél jobban járján és sokszor ennek az ellenkezője következik be...

Ugylátszik, hogy itt még senki nem ült új autóba. Egy használt autó közelébe sem ér egy újnak akár mennyire ki van takarítva és polirozva. Vegyük példának az új E-class-t, ára olyan 13 000 000 ft. 4-szer olcsobb E-class 3 250 000 ft. Ennyért olyan 2003-2004-es E class-t kapunk. Ennyi idős autóban már lehet 150 000 km. Újjonnan választhatsz szint, motort, belsö anyagot-szint... ez használtnál már nem igaz vagy legalábbis ritka, hogy olyan kocsit találj használtan amiben minden megvan amit szeretnél. Ezen felül már garancia sincs az autóra.Egy új autó fényezése és egy 2003-4-es között óriási különbség van.Számomra már ezért megéri megvenni az újat! És akkor az érzésről ne is beszéljünk , hogy te hozod ki az autód vadonat újon és tudod azt, hogy ez az autó 6 év múlva is értéket képvisel mert vigyáztál rá. Ha nekem lenne pénzem igen én megvenném az új E vagy S class-t és nem is adnám el. Nem mindenkinek használati tárgy az autó valakinek értéket képvisel.Amugy ilyen alapon a Marlborot is összehasonlíthatnánk a töltött cigivel. Mind a kettő ugyan azt tudja elméletileg de gyakorlatilag mégsem.És az ár ez esetben is olyan 3-4szeres.

2012. febr. 4. 18:27
 14/21 anonim ***** válasza:
62%

ma 18:27

Neked az igényeid diktálnak a döntés másodlagos. Ez a te dolgod.

Viszont: vigyázhatsz rá,akármennyire is,hidd el,nem te fogod tönkretenni..Nekitolatnak,beveri egy kő a szélvédőt,vizezik az üzemanyagot,elsumákolt szervíz,sorolhatnám még..

Nos,lehet hogy meglenne a pénz újra,de a nagy kérdés: fent is tudnád tartani?

Ezért gondolkodnak az emberek a használtban,és mint írták: megvenném a használtat,a többi pénzt másra költeném.. Valaki örül ha tankolni tud az autójába..

Mert a gyakorlat ezt igazolja sajnos..

2012. febr. 4. 20:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Igen, az valóban igaz, hogy más beletolathat meg vizezik az üzemanygaot de ez ugyan ugy fenn áll használt kocsinál is és a kérdés nem tért ki külön erre.

A fenntartás dologgal viszont nem értek egyet. Ha megveszek egy új autót 4 évig nem kell müszakiztatni. Van rá 4-5 év garancia.(vadonat új gumik új fék új minden benne és ez egy 6-7 éves kocsiról nem mondható el) Ha megvenném az általam említett E vagy S class-t dieselbe venném 2.2-3.0 ccm-be. Fogyasztása 8-9 liter. A biztosítás se lenne olyan horrorisztikus mivel jelenleg is van autó a nevemen(érthetően megválnék a mostanitól)A súlyadó az több mint egy középkategóriás autó esetében. Az első komolyabb összeget akkor kellene kicsengetnem mikor fékbetét meg vezérlés cserét kéne végrehajtani. Drágább lenne mint egy 6-7 éves merciben de nem millios nagyságrend. Csak az bukik aki eladja de mint írtam ha lenne pénzem megvenni az álmaim autóját biztos, hogy újat venném mert nem 2-3 évre venném hanem életem végéig.

2012. febr. 4. 21:44
 16/21 anonim ***** válasza:
#13: A jelenlegi autómat (Ford, nem Merc) nulla km-rel kezdtem el hajtani. Mondjuk a színben befolyásolt hogy milyen volt készleten, így lett világoskék, mondjuk a feltétel az volt, hogy világos legyen és ne legyen feltűnő a por rajta. A belső kárpitból teljesen mindegy, hiszen a szövetnél max 3-4-féle minta közül lehet választani, sokkal kisebb eltérés, mint az, hogy fekete vagy bézs a bőr. Szóval más egy átlagos és egy prémiumautó.
2012. febr. 4. 23:07
 17/21 anonim ***** válasza:

autóból nem szívesen vennék vadiújat, még ha pénzem lenne rá, akkor sem.

nagyon félteném, az első karcolás egy traumatikus élménnyel érne fel. nem beszélve arról, hogy tényleg jobb befektetni valami kamatozó dologba a fennmaradt pénzt, mintsem az autóban álljon, és pár év múlva a felét se érje.

valamint azt sem szeretem ha az emberek irigykednek rám, firtatják, h vajon miből van ennyi pénzem, h ilyen fullos verdával járok.

nekem nem szégyen ha csóróbbnak néznek, mint amilyen vagyok. sokkal jobb érzés olcsón venni egy jót, mintsem kib.ni az ablakon egy rakat pénzt.

a ruhákkal is így vagyok. ha turkálóban is megkapom az ízlésemnek igényemnek megfelelő ruhát, akkor nem fogok 3x áron venni egy ugyanolyat.

2012. febr. 5. 18:24
 18/21 anonim ***** válasza:

"Ha senki nem venne új autót, akkor miből lennének a használtak?"

Ez globálisan igaz, viszont a magyar autósok 95%-ának túl nagy anyagi áldozat egy új autó megvásárlása, tehát a célszerű az lenne, ha nem lenne regisztrációs adó, így még könnyebben jönnének be a külföldi autó, így is jelentős része a hazai használt autóknak kintről jön.

Mondjuk kétségtelen, hogy ha kevesebben vennének új autót, az a használtak árát emelné.

2013. aug. 12. 13:42
 19/21 anonim válasza:

nemrég vettem egy használt Ford Mondeo kombit. (kevés km, kitűnő állapot) Az ára sem volt nagyobb mint másfél millió. Szóval ha szerencsés vagy akkor baromi jó vásárt tudsz csinálni egy hasznéltautóból.

bocs hogy későn irtam csak most láttam a kérdést

2013. dec. 27. 14:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Újat. Nekem eleinte csak használt autóim voltak. Az utolsóval nagyon megszívtam, akkor döntöttem el, hogy a következő csak új lehet. Ahogy egy előttem hozzászóló írta, ég és föld a kettő. Ha kevés a pénz rá, akkor nem kell csilli villi luxusverdáról álmodni, 2M-ért már kapni új autót. Garanciával. 0km-rel.
2016. ápr. 26. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!