Úgy kb. -15 fokos hidegben, meddig kell melegíteni a diesel motort mielőtt elindulok az autóval?
Egy 11 éves Opel vectráról van szó. Diesel, 2.0-ás motor.
Eddig mindig amikor 0 alatti hömérsékleten állt kint, gyújtás után úgy 10 percet vártam, kivettem a sebességből a váltót, nem adtam gázt neki hidegen, mert azt mondják az nem jó.
Viszont egyik haverom azt állítja, hogy rögtön el kell indulni vele és óvatosan bánni a gázzal ameddig be nem melegszik az olaj kicsit.
Végül is hogy lenne helyes?
A válaszokat előre is köszi!
nos jó tanács mert nekem csak dizeleim voltak...
figyi hideg motornak nem jo ha hirtelen neki vágsz erős gázzal.
beinditod ha nehezen indul hidegben csináld azt 2 szer forditod el akulcsot és 3 dikra forditod el indulásig .
ha turbos és autopályán voltál akkor jo tanács 2 3 percog enged alapjáraton pörögni a motort turbo véget .
dizelel elindulhatsz ha nagyon sietsz de ne nyomd neki csak finoman még bemelegszik ...de ha nem sietsz enged felmelegedni.
eddig jol csináltad jo gazdi vagy 10 perc elég neki de utána is ha elindulsz ne nyomd neki max ha már a mutató is bizonyitja bemelegedet...!
nem szabad ..hideg vas motor dugatyu szelepek szét menek .ezért nincse magyarországon jo kocsi....meg meg bizható km óra mert minden magyar egyforma szarik bele csak dur neki menjunk már.
egyik az olaj ,,,,,egyből nem nyomja fel a pumpa elindulsz vas a vashoz nyomodik hamarab szét baszodik a motor...igaz lassaban melegszik fel.de jövöre is lesz kocsid.én mindig járatam kicsit a dizelt olajnyomás véget kicsit melegszik és utána indultam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!