Suzuki Swift Sedan 1.3 típusnál hova kell önteni a motor és hová a sebességváltó olajat?
Motorolaj beöntő pontosan a motor tetején van, ezt el se lehet téveszteni, olajszűrő alul, ehhez már fel kell emelned a kocsit, de könnyen megtalálod az is. Cserefolyamatot gondolom tudod, kis járatás után a langyos / meleg olajat leengeded, aztán az újat bele, indít/leáll/indít/leáll. Megméred a szintet, ha járatás után is a nívók közé esik a szint, kész is vagy.
A váltóolaj csere viszont engem is érdekel, szóval érdeklődvefigyelem a válaszokat :)
nem bosszantásból, de a májam íratja... nekem a váltóban nem kell cserélni olajat sosem....
(automata)
Na megnéztem a szaki hogyan cserél sebváltó olajat szóval akkor már megosztom :)
Auó felemel, vagy aláállsz. Pontosan a váltó alján egy kis csavar van, ezt kitekered, és oda a váltóolaj. Aztán a váltó oldalán van egy beöntő, (na ez az amit hagyományos beöntéses módszerrel soha nem érsz el) oda megy az új.
Javasolt valami cső és egy tölcsér használata :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!