Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ugye nem akartok lakhely...

Ugye nem akartok lakhely azonosítós rendszámtáblát?

Figyelt kérdés
Ma mondták a híradóban, hogy egy ilyen tanulmányon dolgoznak, hát ezt szerintem gyorsan felejtsék el! Ha eddig jó volt a mostani rendszer, akkor most miért kell nekünk menni a németek, osztrákok, lengyelek, szlovákok után "1 bolond százat csinál" alapon? Engem abszolút nem érdekel, hogy a mellettem lévő másik autó honnan jött. És ha eladom az autót az ország másik végébe? Akkor megint cseréljünk rendszámot? Remélem ezt nem vezetik be!

2012. jan. 20. 20:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Kedves mylon!

Az autósok többsége sz*rik rá, hogy honnan jött a másik autós. Ennek értelme nincs, haszna sincs - egyedül azoknak LENNE jó, akiknek bevételt jelentene egy ilyen rendszám és okmány csere. Tehát ha most veszel kocsit az ország másik végéből, akkor a rendszám az maradhat, az új rendszer szerint azt is cserélni kellene(plusz pénz!). Az is OK, hogy más országokban úgy van, hogy tudni a rendszámról, hogy hova való, de ez itt Magyaroszág! (ez a mondat "orbánviktoros" :D ) Itt nem úgy van. Eddig mindenkinek jó volt így, hogy a rendszám az az autó azonosítója és nem a vezetőé, hát maradjon csak így!

2012. jan. 21. 00:44
 12/16 anonim ***** válasza:

"de ez itt Magyaroszág! (ez a mondat "orbánviktoros" :D ) Itt nem úgy van."

Ezzel mondtad el a legnagyobb igazságot. Pont itt kezdődnek a bajok...

2012. jan. 21. 10:01
 13/16 anonim válasza:

Azzal érvelnek az okosok, hogy ezzel a módszerrel könnyebben beazonosítható egy lopott autó. :D :D

[link]

Egyébként meg szerintem senki nem akar még azért is pénzt kiadni, hogy más idióta rendszámot kapjon a kocsi..

2012. jan. 21. 14:17
 14/16 anonim ***** válasza:
már az M betűnél tartunk, előbb-utóbb valamit úgyis kell lépni....
2012. jan. 21. 18:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Amúgy nem lenne hülyeség..de ezt nem akkor kell amikor sz@rban van az ország. Hanem máskor... máshol talán még az állam állná a költségeket. Mert ez kb olyan hogyha kicserélik az utcanév táblákat, és neked kéne kifizetni csak azért mert az utca első háza a tiéd.
2012. jan. 21. 20:53
 16/16 A kérdező kommentje:
Az hogy az M betűnél tart a rendszámok kiadása (mondjuk én még olyat nem láttam, kivéve MTV) az még így is V-ig (kivéve U, mert az a motoroké) több száz-ezer kombináció van. Tehát amiatt nem kell aggódni, hogy hamar elfogy a 3 betű-3 számos megoldás.
2012. jan. 21. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!