Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mindenkinek KÖTELEZŐ lesz a...

Mindenkinek KÖTELEZŐ lesz a RENDSZÁM CSERE?! Most mondta be a rádió, hogy 12 milliárd bevételt vár a kormány az egyszeri rendszámcserétől!

Figyelt kérdés
2012. jan. 19. 18:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
JNS-999 Jász-nagykun-szolnok megye de szerintem jnsz-ben több mint 999 autó van és ekkor az is változna,hogy nem 3betű 3szám hanem akár több betű, több szám is lehetne?
2012. jan. 19. 19:06
 12/31 anonim ***** válasza:

#11:

Akkor nem marad a 3 betű 3 szám. Azt hiszem csk meg akarták toldani a megye jelzéssel és még két betű négy szám lett volna, vagy valami hasonló.

2012. jan. 19. 19:20
 13/31 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy arra is megy ki a dolog,

hogy újabb bevételük legyen amikor nem "falubelinek" adja el az ember majd..

2012. jan. 19. 19:46
 14/31 anonim ***** válasza:
43%

Ha behozzák akkor kötelező lesz.

De nem értem a magyar birka nép miért engedi ezt? Mi a az értelme van ennek az egésznek? Bűncselekménynél így is csak egy páran emlékeztek a rendszámra kamera meg mindegyiket megjegyzi, akkor mivel vagyok előrébb ha tudom melyik megyébe tartozik az autó?. Benzinárral is így vagyunk, hogy megint emelés 2X elmondja mindenki és ennyi volt. Ezért tartunk 430ft és 450ft-os üzemanyagáraknál. És még mindig rohadt sok elvetemült hisz ennek az orbán viktornak. Direkt írtam így mert nem érdemli meg a nagybetűket sem.

2012. jan. 19. 19:46
 15/31 anonim ***** válasza:

Ne hergeljétek egymást feleslegesen!

Elég lesz akkor gondolkozni, mikor már konkrétumokat tudunk. Különben sem kell műszakira elvinni a kocsit egy sima rendszán cserénél, igen forgalmit az cserélni kell, de ennyi. A törzskönyvön sincs rendszám, ergó azt sem kell cserélni.

Gondoljatok csak bele:

Mikor beléptünk ez EU-ba, akkor sem volt kötelező kicserélni a régi rendszámtáblákat. Folyamatosan az új járművek kaptak csak új típusú rendszámokat illetve azok, akik igényelték ( mert újat szerettek volna)

Ma már az "m" betűvel kezdődő rendszámokat adják ki. Túl sok betű már nincs, ami kiadható lenne. Néhány év és mindenképpen lépni kell.

Hiszen most mennek ugye az "m" betűjelűek. Van még az "n", "o,q"-val nem kezdődhet ( legalábbis én úgy tudom, nagyon könnyen összetéveszthető) a "p" (próbarendszám),

"r"( rendőrség, BV) "s" (segédmotor-kerékpár) már foglalt

Marad a "t" ."u" (motorkerékpár) "v,z,y" szintén foglalt, azaz más típusú járművekre adható ki, ergo nincs sok lehetőség.

Szóval ha higgadtan átgondoljátok, előbb-utóbb úgyis tenni kell valamit.

2012. jan. 19. 20:28
 16/31 anonim ***** válasza:

"o,q"-val nem kezdődhet ( legalábbis én úgy tudom, nagyon könnyen összetéveszthető)

Pedig van olyan rendszám, amiben van Q betű!

[link]

a "p" (próbarendszám),

A CK meg magyarországon élő külföldieké, de mégis volt C-s sorozat:

[link]

Ezzel az erővel lehet P-s sorozat is!

"r"( rendőrség, BV)

A zsaru autókon csak a régi formátumú (2 betű 4 szám) az r betűs, az új autókon "civil" rendszám van. Az "RRB" meg a VPOP-é volt, de már ők is sima rendszámokat használnak. A cégnél volt is egy RRB rendszámú autó, sokan azért kérték ki, hogy rendőrnek higgyék őket! :D

"s" (segédmotor-kerékpár) már foglalt

Nincs is rendszámkötelezettség magyarországon a segédmotoros kerékpárokra, de az átkosban, amikor fogyott a lehetőség,, simán kiadták az O-val kezdődő rendszámokat autókra, pedig előtte az is motorkerékpár rendszám volt.

Marad a "t" ."u" (motorkerékpár) "v,z,y" szintén foglalt, azaz más típusú járművekre adható ki, ergo nincs sok lehetőség.

Kimaradt a "W".

:)

2012. jan. 19. 21:00
 17/31 anonim ***** válasza:
Na szóval azért írtam, hogy kb. a felénél járunk a lehetőségeknek, 6-8 évig még kitartana a mostani rendszer!
2012. jan. 19. 21:02
 18/31 anonim ***** válasza:
Namost itt az lesz az érdekes ha egy másik megyébe adják el az autót... Ugyanis az az új szisztéma, hogy a lekhelynek megfelelő a rendszámtábla... ilyenkor átírtás mellett rendszámcsere is...
2012. jan. 19. 21:33
 19/31 anonim ***** válasza:
55%
És még mi mindent fognak kitalálni, amiből bevételt remélnek? A lehetőségek száma szinte végtelen, ellentétben a pénztárcánk tartalmával. Hogy rohadnának meg, nem a rendszámot kéne cserélni, hanem a kormányt..
2012. jan. 19. 21:42
 20/31 anonim ***** válasza:
11es számú kedves versenyzőnek illett volna ott lenni matekórán... ma sem úgy adják ki a rendszámokat, hogy egy bizonyos betűkombinációnál van 001-999-ig, hanem a 3 szám épp következő variációjából. tehát ugyanúgy lehet 201-202. stb. ne lineárisan gondolkodj...
2012. jan. 19. 23:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!