Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mibe kerülne egy ilyet összera...

Mibe kerülne egy ilyet összerakni? Kivel lehetne egyáltalán megcsináltatni? (link)

Figyelt kérdés
[link]
2012. jan. 9. 23:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy olyan csapatnál lenne érdemes érdeklődni, akik autókrosszal vagy terepralival foglalkoznak. Autókrosszban erre nagyon hasonlító csővázas retteneteket használnak, terepraliban több a szériaalapú gépezet, de ott is vannak hasonló, csővázra épített prototípusok (mondjuk nekem a hazaiak közül csak Gál Babáé ugrik be).

Akik ilyennel versenyeznek, azok meg tudják mondani, kivel építtetnek - általában több ember felelős érte. Más tervezi és gyártja a vázszerkezetet, mint aki a motort, a hajtást vagy a futóművet "aláteszi".

Valószínűleg az ő csatornáik sem lennének mindig jók, mert egy ilyen gép semmilyen verseny szabályainak nem felel meg, tehát lehet, hogy akik mondjuk nekik nagyon jó motort építenek, ehhez a böhöm V8-ashoz nem értenek.

Szóval kell, hogy legyen elképzelésed, mégis milyen motorral hajtanád, ahhoz körülbelül milyen hajtáslánc illene. Ha ez megvan, akkor már meg lehet találni a megfelelő embereket, de amíg csak "valami hasonló" a terv, addig nem fog menni.

Ja, és ne felejts el félretenni pár millió forintot. Szükséged lesz rá. :-)

2012. jan. 9. 23:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Én kb 4-5 millióra saccolom a bekerülési költségét. Ez után persze karbantartani is kell, az is szépen vinné a pénzt.

Ugyanis olyan igénybevételeknek van kitéve a jármű, amit semmilyen anyag nem képes huzamosabb ideig elviselni. Tehát a szervizelése nem 2 fillér. Úgy kellene megoldani, hogy kevés egyedi alkatrészt kellene felhasználni, hogy sérülésnél, elfáradásnál könnyebben lehessen szerezni újat.

Meg kérdés az, hogy neked milyen erős motorra lenne szükséged. Szerintem ami ebbe van, az már fölösleges.

Kell tervezni a motorhoz egy teljesen egyedi váltót is, nagyon nagy áttételekkel.

Ha komolyan gondolod a dolgot, esetleg beszélhetünk róla.

Csak akkor tényleg komolyan, mert volt már olyan, hogy szóltak, hogy ez meg az kellene, aztán elkezdtem, és nem lett belőle semmi, mert visszamondták, nekem meg benne állt a munkám.

2012. jan. 10. 12:44
 3/3 A kérdező kommentje:

Jó fejek vagytok, köszi a segítséget! :)

Egyenlőre csak érdeklődés szintjén kérdeztem. A keret még eléggé hiányos, de talán majd egyszer. :)

De amúgy én simán fizetnék azért, hogy egy ilyet kipróbáljak. (még ha nem is ilyen körülmények között)

2012. jan. 10. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!