Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mást is idegesít?

Mást is idegesít?

Figyelt kérdés

Sebesség korlátot betartva megyek,ha nincs veszély,/trafi,vagy közlekedési helyzet/,az fölött is,igaz nem sokkal.

Példa: 2 sávos főút,lakott területen.. 50 km kéne menni,ugyebár,de így is 60 al megyek,mint mások is. Kisgyerek hátul ül. Mögém jön a tahó,L200 Mitsuval,dögrács bent a csomagtartómban szinte. De sok autós belemászik a se.gembe. Miért? Rányomom az ablakmosót,betakarja,kapcsol,elmegy mellettem.. Nem gondolja a marha,hogy nem kéne belemászni a kisebb autóba,mert neki nagyobb a verdája? Ezt rohadtul utálom. Én is járok nagy kocsival,mégsem mászok bele senki vala.gába.

2011. dec. 29. 20:23
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Kedves 6os! Járunk Opellal,és Teherautóval is..:) Nem árulom el,a kérdés melyik autót illeti.. :)) (Az egyik fajtát inkább jellemzi) :)
2011. dec. 29. 23:52
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

7-esre reagálva, kérlek válaszolj is nekem, köszi :)

"

"Hallgattassék meg a másik fél is."

Engem a magadfajták idegesítenek.

"

Miért is? Ahol 50 a max, ott 50-el kell menni. Ha 50-el megy, akkor miért is idegesít? Annyi a max. sebesség, annál gyorsabban NEM SZABADNA menni. És még a kérdező saját bevallása szerint is gyorsan hajt, mert 60 már gyorshajtás. Nem azért megy 50-el mert szeret tötymörögni, hanem mert ennyi a max. korlát. Az hgoy neked ez nem tetszik, már a te bajod. 50 az 50, 70es táblánál 70, 100-as táblánál 100. Ez a szabály, ezt kell betartani. Pont.

"

Miért zavar az ami MÖGÖTTED történik?

"

Engem is zavar. Hogy miért? Mert ha közvetlenül mögöttem van valaki az bizony veszélyforrás. Egy jó vezető folyamatosan figyel minden irányba, így a mögötte történő eseményekre is. Ha valaki közvetlenül jön mögöttem, az elveszi a figyelmemet az elől zajló eseményekről, feleslegesen rá kell figyelnem, és lehet hogy pont emiatt fogok balesetet okozni, mert nem előre figyelek. És hogy miért figyelek hátrafele? Mert egy normálisabb vezető tekintettel van az úton haladó többi autósra is, főleg ha a másik autós veszélyesnek tűnő dolgot művel. A követési távolság ilyen szinten be nem tartása pontosan ez :)

"

Gondolod,hogy 10 autóhossznyi távolságról kellene előzésbe kezdeni,nem közvetlenül az előzendő gépjármű háta mögül és ezért még le is tahózol??

"

Hogy is szól az előzés szabálya, idézzük csak fel? Az előzést végrehajtó az előzöttet nem zavarhatja ügye? Vagyis: ha közvetlenül a seggem mögül bújsz ki zavarsz, azaz nem szabályosan előzöl, azaz szabálytalan vagy. De fogjuk meg másik oldalról a kérdést: ha úgyis látod hogy valaki betartja az 50-et (ezt általában már messziről lehet látni) és ez téged zavar (oktalanul, hiszen 50 az 50), akkor talán hagyj egy kicsit nagyobb követési távot, és amikor van rá hely és alkalom, szépen előzd meg. Azzal hogy a seggében vagy, semmivel nem leszel előrrébb, sőt. Hogy akarsz valaki háta mögül 5 méterre kigyorsítani úgy, hogy kialakuljon a 15-20km/h-s sebesség különbség, ami ügye az előzés másik feltétele? A gyorsításhoz hely kell. És nem 5 méter!

Amúgy az előzéssel pedig szintén nem kerülsz előbbre, de mindegy :) Nyugodtan előzgessél csak, én szépen betartom az 50-et, motorfékezgetek messzire a lámpától, meg üresben gurulgatok, aztán a zöldnél repülőrajttal elhúzok melletted, és még kevesebbet is fogyasztott az autóm és nem is hajtottam gyorsabban, nem kell félnem a "szemét sünök miatt, mert lekaptak 70-el városon belül"...

Kérdező: mint kiderülhetett, igen, engem is idegesít. Kint van a T tábla a 20 éves autómon, nem igazán mernek szarakodni, mert a kocsijukban több kár lehet mint az enyémben. A féklámpát én is szoktam jelzés értékűen villogtatni, ilyenkor általában megelőznek végre. De hogy ezért miért kell "harcolni" sose fogom megérteni... Na mindegy :)

2011. dec. 30. 01:27
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Ablakmosós lespriccelés! Hát ez hatalmas. Erre még nem is gondoltam.

Ezentúl én is fogom használni az idegbajos seggbemászó ellen.

Én még azt is szoktam csinálni, ha nem bir magával a mögöttem jövő, hogy inkább lelassulok szépen motorfékkel akár 40-re is.

(Elősegítem neki az előzést:-)))

Szóval az a lényeg, hogy utáluk őket és pont.

Ja, és üzenem a 7-es válaszolónak, hogy "kisebbségi komplexusa" nem a kis autósnak van akit le akarsz túrni az útról, hanem a nagy autósnak. Vagyis neked!

Tudod, a kompenzálás...

2011. dec. 30. 08:26
 14/26 A kérdező kommentje:
Kedves 12,valahogy én is így látom a helyzetet. A repülőrajt nekem is működik.. :) Különben szerintem az ablakmosóval való spriccelés nem veszélyes,(NEM fröcsölés!),hiszen mindenki járt már úgy gondolom,hogy az előtte haladó jármű mosott,és ő is kapott belőle. Én is idegesítőnek tartom! Veszélyesebb a belefékezgetés,a hátsó ködlámpa kapcsolgatása is. A seggbemászó pedig nem is reklamálhat érte. De veszik a lapot,működik a dolog. Itt nálunk már harc folyik az utakon sajnos.. Sokak szemébe a kis autó nem autó.. Néhány sofőr szerint mindenki béna rajta kívül,csak ő vezethet az utakon.. Béna a nő,az öreg sofőr,a tanuló,a családos,a busz meg a teherautó lassú,a munkagép még lassabb,a gyalogos meg pont előtte lép le.. Ezért belexarnak a szabályokba,a biztonságba,a Kreszbe,és másokba is.
2011. dec. 30. 10:59
 15/26 anonim ***** válasza:
23%
Én meg szoktam előzni a hozzád hasonló lassabban közlekedőket.De természetesen nem mászok bele a fenekükbe.Azt nem szeretem amikor jobbra-balra ingáznak az úton és nem engedik hogy megelőzd őket (főleg a suzukisok). Nagy autóm van igen , és azt hiszik hogy a sztereotípiák rám is igazak amik a többi nagy autósra.
2011. dec. 30. 13:27
 16/26 A kérdező kommentje:
De én nem írtam,hogy lassabban közlekedek,városi forgalom,délután,előttem is mennek autók,én sem tudok gyorsabban haladni,amit LÁTNAK,és mégis tapadnak! Azért,mert belémmászik,nem fog előrébb jutni! Akkor mi értelme? Különben írtam,én is járok teherrel.. :)
2011. dec. 30. 15:20
 17/26 anonim ***** válasza:

"Főleg a suzukisok"

Eddig Honda Accordom volt,most Suzkim van,mert nem megy annyira mint régen.Akkor most én is 'suzukis'lettem és jaj vigyázzon mindenki ha jövök.Na ne nevettess kedves válaszoló........

2011. dec. 30. 16:01
 18/26 anonim ***** válasza:
28%

Hahó!

Itt a másik fél!

Ha 50 helyett 80-nal megyek az az én dolgom,megfizetem az árát ha lefotóznak.

Én soha senkit nem tartok fel - ugyanezt várom el másoktól is.

Valószínűleg azért vannak 3-400 lovas autóim,hogy 60-nal araszoljak az ötven felettit "bevállalósok" mögött.

(20% még "belefér" ennél többért tahó vagyok? Ám legyen.)

Aki a direkt spriccelésre beállított ablakmosójával lefröcsköl netán direkt belassítva előttem leckéztet azt nagy valószínűséggel televerem hátulról.Tiszta véletlenségből.

Nyugi,még elnézést is kérek utána sőt adok betétlapot is.

Az én káromat a casco fizeti (100%-ban mert még az önrészemet is biztosítottam).

Aztán átülök egy másik autómba (mindig akad vagy 10) amit a tréleresem fél órán belül odahoz a gizdának meg puszit dobok sőt adok egy vonaljegyet és rákérdezek,megérte-e?

"Szeressük egymást gyerekek!"

Ps.: Kedves Miss "Pffff".De,de van visszapillantóm.Szinte mindig abban látok mindenkit.

(A kölköd akkor is életveszélyben van mögötted ilyen hozzáállással - mondd,hogy én mondtam.)

:o))

2011. dec. 30. 16:56
 19/26 A kérdező kommentje:
:))
2011. dec. 30. 19:11
 20/26 anonim válasza:
88%
Agyoniskolázott kedves 18-asnak!Neked nem nagyobb autód van hanem kevesebb eszed mert ilyen hülyeséget csak te írhatsz!!!!!!!!!hogy jött ide a gyerek rögzítése a belefékezésbe??????????Ja és amúgy te milyen jogon veszélyeztetsz bár kit is?????????Olyan alpári és tudatlan hogy ezt most mindenkinek megmutattad!!!A 10 autóddal meg mehetsz a levesbe ha ekkora nulla vagy mint ember!Ezek szerint a méreteidet az autóid számával akarod kompenzálni,mert értelmes ember ilyet nem csinál!!!!!!!!!!Engem se te se más ne akarjon veszélyeztetni pláne ha a gyerekem mögöttem ül mert ahhoz te kevés vagy!Csak az a baj hogy az ilyen Gyökerek miatt hal meg az aki normálisan akar közlekedni és nem a spriccelő miatt mert ha satu fékeznem kell te miattad történik a baj!
2011. dec. 30. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!