Az a helyzet,hogy kiégett egy izzó a műszerfalban(ahol a levegő áramlásának irányát lehet változtatni).De nem tudom milyen kell bele.Vagy,talán ez annyira nem is fontos,hanem inkább az,hogy mennyire nehéz szétszedni.Ha jól láttam,nem nagy ördöngősség,csak óvatosan kell csinálni.
2011. dec. 29. 10:07
1/5 anonim válasza:
Ha jól emlékszem akkor sima rizsszemizzó(Tescoban lehet kapni). Amikor szeded szét a műszerfalat a hátsóablak fűtés kapcsolóra nagyon vigyázz. Úgy tudod szétszedni, hogy alulról beledugsz egy csavarhúzót és lehúzod.A kapcsolót állítsd nullára úgy a jobb oldalán kell beledugni. Nekem ez 6000Ft-ba került mert nem figyeltem és eltörtem. Amúgy a kapcsoló bontóban 1000Ft csak a rendőr 5000ft-ra b@aszott meg gyorshajtásért:-D
Ha itt görgetsz lefele képpel és leírással együtt minden megvan a szétszedéshez. Jó munkát:D
* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. dec. 29. 21:15
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Nagyon hasznos a leírás.Ahogy néztem,egy délutánomba fog kerülni a mutatvány...
Azonban voltam tegnap autósboltban és nem tudott adni,mert az eladó szerint nem mindegy,hogy milyen színű.
Hát én mondtam neki,hogy fehér fényű,erre azt mondta,hogy nem az számít,hogy milyen színben világít a műszerfal.
Nem tudom,jókedvében volt-e,de tényleg nem értem,mire akart kilyukadni.
2011. dec. 30. 10:41
3/5 anonim válasza:
Hello! A belső levegő-keringtetés kpcsolóra gondolsz? Annak az izzója égett ki? Mert az nekem is. Első jól mondta az a kis "rizsszem" izzó kell bele, izzókészletbe van olyan. Magát a kapcsolót kiszedni 4 mp, kell hozzá 2 db vékonyabb csavarhúzó és alulra dugtam be ameddig ment és egy kis mozdulattal kipattintottam. opelforum.hu-n írták, hogy ha kijön a kapcsoló vigyázni kell a rugójára ki ne essen. De ezzel a módszerrel nem esett ki, mivel azonnal fogtam a kapcsolót. Az izzó kiszedése az már komplikáltabb. Úgy bele van téve, hogy a kiszedése nem egyszerű, mivel kicsi a hely, benyúlni nem tudsz, az érintkezője teljesen bent van, úgyhogy egy fogóval csak úgy tudtam kiszedni az izzót, hogy összeroppantottam :( [utána jöttem a porszívóval] Az új izzó berakása megint bonyolult. A garázs-szomszédom sietett segítségemre fél órás kínlódás után. Úgy kell belerakni, hogy az izzó érintkezője vizszintesen álljon. Megfelelő eszköz a behelyzésre a szilikon tömítő flakonjának az a műanyag cső vége. Azzal lehet jól megfogni azt a kis izzót. Garázs-szomszéd 1 perc alatt berakta vele az izzó. Utána még újjal megnyomod, hogy bepasszoljon, kapcsolót a rugóval vissza, KÉSZ. Sok sikert!
2011. dec. 30. 23:34
4/5 anonim válasza:
Igen pontosan így kell csinálni :D Nem tudom minek szórakozik a hozzá nem értővel egy alkatrészárus. Sima rizsszemizzó kell bele és fehér színű. Ha szebbé szeretnéd tenni akkor a középkonzolon a kijelzőben a világítást kicseréled kékre. Én is kicseréltem és nagyon jól néz ki vele. Abba 2DB T5-ös izzó vagy LED kell és ebből olyan színűt veszel amilyen színűre akarod festeni a kijelző színét. Ez kb 300ft és 5 perces meló de megéri :D
2011. dec. 30. 23:59
5/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Igen,a belső levegő keringetés kapcsolójánál is kiégett és a légáramlás irányának szabályozójánál.(jobb oldali forgatható kapcsoló).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!