Kell-e tartani a segítő akkumulátor károsodásától, ha gyakran bikázunk róla?
Figyelt kérdés
Egy 10 éves közepes motorú kocsit rendszeresen a mi 3 éves kisebb motorú kocsinkról indítunk. Segítünk, de azért nem szeretném, hogy hosszabb távon a mi aksink lássa kárát. Vagy fölösleges aggódnom? Mi az autót városi közlekedésre használjuk, napi 20 km, ha ez számít..2011. dec. 27. 10:30
1/9 anonim válasza:
Bikázásnál a bikázó kocsi motorja jár, így semmi gondot nem okozhat a bikázás (Ha nem jár a motor, csak a két akkut kötitek össze, akkor se károsodik, max lemerül)
2/9 anonim válasza:
A bikázás kb. ugyanolyan terhelést jelent az akkunak, mint az indítás. Az ehhez szükséges teljesítményt ugyanis szinte kizárólag a külső akkuról veszi a megnyekkent jármű. Ha nem egy rettenetes, 4-5 literes motorú, lehetőleg dízel bálnát indítasz egy miniatűr, egyliteres, szívóbenzines aprócska akkujáról, akkor túl fogja élni jelentősebb élettartam-csökkenés nélkül.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! akkor nem aggodalmaskodom. :))
2011. dec. 27. 10:51
4/9 anonim válasza:
nekem van egy kistraktorom elég gyenge az akku ja és nyáron simán beindul róla de télen dupla annyit kell tekerni és akkor egy kis 10 a-s akkurol bikázom és simán bírja a kis akku (gyárilag 30 a-s van benne)
5/9 anonim válasza:
Az akku akkor romlik el ha szulfátosodik. Ez pedig akkor következik be ha nincs teljesen feltöltve. Minél kevésbe van feltöltve annál gyorsabb a folyamat.Tehát amikor nincs teljesen feltöltve akkor képzeletbe indul az óra. Minden perc amikor nincs feltöltve maxon rontja az akkut.
Tehát ha sokat indítóztatok a tiedről akkor utána menj sokat hogy feltölktődjön vagy töltsd fel.Az ilyen félig feltöltött akku állapota folyamatosan romlik. A teljesen lemerültről nem is beszélve. Az szinte napok alatt éveket károsodik.
Tehát a kérdésedre a válasz, hogy semmi baja nem lesz ha utána teljesen feltöltöd.
6/9 A kérdező kommentje:
És ezek a napi 20 km-k elegek a feltöltéshez? Tehát ha este bebikázzuk a lemerült aksit, másnap reggel meg megyek városba 20 km-t?
2011. dec. 27. 13:08
7/9 anonim válasza:
Egy akku töltő kb 5ezer Ft, ne spórolj ezen. Persze ha minden reggel bikázni akarod, akkor nem kell. (ha csak nem rossz már az akku és azért kell mindig bikázni)
8/9 A kérdező kommentje:
Hát én ugyan nem értek hozzá, de szerintem elég rossz lehet az az aksi, ha mindig az én kocsim kell, hogy beinduljon.. Az, hogy segítsek még oké, de anyagilag nem gondoltam beinvesztálni.
2011. dec. 27. 13:43
9/9 anonim válasza:
Ha este bikázod és egész este hiányzik belőle a teljes feltöltéshez szükséges áram akkor szulfátosodik egész este amíg fel nem töltődik használat közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!