Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Trabant ajtajába lehet szereln...

Trabant ajtajába lehet szerelni hangszórót?

Figyelt kérdés
Vettem 2 db kör alakú, közepes méretű hangszórót. Csak félek, hogy az ablak miatt nem fog beleférni. Ha az ablak alsó, és lehető legelőrébb lévő részbe rakom, akkor el fog férni?
2011. dec. 23. 22:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Én olyat is láttam hogy 2.2 köbcentis motort tettek egy trabiba.....ha azt bele tudták tenni akkor te is belefogsz tudni tenni 2 hangfalat.
2011. dec. 23. 23:05
 2/7 anonim ***** válasza:
A mérettől függően de természetesen be lehet építeni. A 2.2 köbcentis motort azért megnézném hogy bírta egyáltalán megmozdítani a verdát. (literre gondoltál szerintem...)
2011. dec. 23. 23:38
 3/7 anonim ***** válasza:
2200 köbcentire gondoltam csak lemaradt a liter.
2011. dec. 23. 23:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt néha még a profik is úgy csinálják, hogy próbálgatják az egyes elemeket. Vagyis neked sem szégyen: leengeded az ablakot, leveszed az ajtókárpitot, kezedbe fogod a hangszórót, aztán megnézed, hol férne el a mágnes úgy, hogy nem kell 15 centis kiemelő keretet építeni az ajtóra, de az ablak sem ütközik bele.

Mivel az ablak alja egyenes, ezért szinte teljesen mindegy, hogy hol próbálkozol: ugyanolyan mélységig süllyed az ajtóba az üveg a teljes hosszon. De ha emlékeim nem csalnak, nem megy le egészen az ajtó aljáig, van esély rá, hogy találsz helyet még a hangszórónak is.

Csak két dologra figyelj oda nagyon: egyrészt nem árt rendesen rögzíteni a hangszórót. Nem biztos, hogy az ajtókárpit elég erős ahhoz, hogy az ide-oda mozgó hangszórót (mert ő igen jól ismeri a lendületmegmaradás törvényét és ahogy rezeg a membrán, pont vele szemben mozogna) sokáig a helyén tartsa. Másrészt a vízszigetelés az ajtókban nem dísznek van, célszerű egy ilyen javítás után visszaállítani az eredeti állapotára. A kárpitot hátulról vízhatlan védőréteg (általában nejlon) szokta borítani, ezt a megoldást érdemes megtartani, mert a kárpitanyagok ritkán vízállóak hosszú távon.

2011. dec. 23. 23:44
 5/7 anonim ***** válasza:

# 1/4

hangfalat persze. ülésre? ő hangszórót akar az ajtóba...

2011. dec. 24. 13:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindent lehet csak idő és pénz kérdése :D
2011. dec. 24. 16:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. És esetleg a kormánynál. A tartó alsó részébe nem lehetne tenni a hangszórót? A kormány alatt ugye, ahova lehet pakolni. Annak az alsó részébe, úgy, hogy lefelé álljon a hangszóró. Úgy nem lenne jó?
2011. dec. 26. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!