Milyen káros hatásai vannak a kézifékes csúszásnak?
Figyelt kérdés
Helló, ma leesett ugyebár az első hó és vezetés közben észrevettem egy nagy üres havas placcot és nem tudtam ellenállni a kísértésnek. Először csináltam ilyet egy részről jó érzés volt, de másrészről rossz is mert úgy éreztem hogy a kocsinak nem teszek jót (úgyhogy szerintem ez ilyen egyszeri dolog volt), hallottam aztán valami furcsa hangot, de a motor ugyanúgy szépen járt nem azzal volt a probléma. lehetséges h a hófelverődést hallottam? vagy a kipufogódobhoz csapódott valami? mindenesetre miután hazamentem semmi furcsaságot nem észleltem az autó menetteljesítményében változást.
ezen kívül érdekelne hogy a kéziféken kívül általánosságban minek árt még ez a dolog?
2011. dec. 21. 22:00
1/8 anonim válasza:
ha egy jeges havas placcon, ahol sem az autódba sem más autójába nem tehetsz kárt ,nyugodtan csúszkálhatsz, annyira minimális a tapadás hogy semmi baja nemlesz az autódnak, nagy gödrökre,kátyura figyelj! :D
2011. dec. 21. 22:17
2/8 anonim válasza:
Ha nem mész neki semminek teljesen ártalmatlan. Ha hosszabb ideig játszol ,akkor melegszik a motor,illetve magas fordulat miatt nagyobb az igénybevétel. Annyira nem káros ,hogy észrevehető legyen. Én is szoktam szórakozni ,de csak olyan placcon ,ahol esélytelen bárminek nekimenni. És csak akkor ha teljesen havas ,ha túl nagy sebességgel oldalt csúszol és valamiért megfog akkor fejtető is lehet. De a kéziféket amúgy egyáltalán nem károsítod :D Maximum kopik ,de hát ez kopó alkatrész.
2011. dec. 21. 22:18
3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat:)
Más tulajdona mellett nem csinálnék ilyet sose, első a biztonság, úgy hogy nem kockáztatnék. Amúgy ez egy teljesen sík aszfaltos terület egy nagy cég parkolója de 4 után mindig teljesen üres, és ha tényleg nem árt akkor lehet egyszer kétszer kinézek még ha esik a hó:)
köszönöm még egyszer!
2011. dec. 21. 22:23
4/8 anonim válasza:
Kézifék bovden megnyúlik és nem fog jól utána, a gumit meg szétvágja a jég.Egyébként jó móka és ha hátsókerekes a géped akkor nem is kell a kézifék:-)
2011. dec. 21. 22:31
5/8 anonim válasza:
hol van ez megírnád (akár privátban is)
Köszi
2011. dec. 21. 22:50
6/8 anonim válasza:
Kopnak a fékpofák és a fékdobok megnyúlik a kézifék bowden más nem nagyon.
2011. dec. 22. 08:19
7/8 anonim válasza:
nemkell kitépni a kézféket és akkor nemnyúlik meg a bowden:) jeges úton nem is kell nagyon meghúzni egy picit meghúzod és már keresztbe is van az autó:) nem lesz semmi baja a kocsidnak:) nyugodtan csináld!én is csináltam amikor volt autóm hogy az első hóeséseknél kimentem a hajógyárira és gyakorolgattam kicsit hogy szokjam a havat:)
2011. dec. 22. 11:00
8/8 anonim válasza:
Semmi különös. Nem kell agyontépni a kézit,és arra figyelj,a hóról ne csússz ki száraz aszfaltra. Csúszkálás után előfordulhat,hogy rángatást érzel menet közben. Ezt az okozhatja,hogy a felni belső oldalán maradt egy kis hó. Ezt le kell szedni,mert a futómű nem szereti..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!