Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet az, hogy az eddig...

Mitől lehet az, hogy az eddig "pöccre" gyújtó autónak most már hosszabb ideig kell forgatnia a startert, mire begyújt?

Figyelt kérdés

Csak, mert eddig pöccre gyújtott a kocsim, de most, ha be akarom gyújtani, viszonylag hosszabb ideig kell a starternak dolgoznia, mire gyújt a motor.

Igaz, ilyen -1, -2 fok lehet kint, és ráfoghatjuk, hogy hideg a motor, mert előtte csak az udvarról járattam ki a kocsival.

2011. dec. 20. 16:36
 1/8 anonim ***** válasza:
mert hideg van,énis ugyanígy vagyok,nyáron pöccre indul,télen már egy kicsit hosszabban kell az indítókapcsolót nyomnom,mert kinnt áll az autó a hidegben.
2011. dec. 20. 16:50
 2/8 A kérdező kommentje:

Akkor jó, csak, mert kezdtem megijedni, hogy megint valami baja van! :)

Nekem is kint áll a kocsi éjjel-nappal az udvaron és csak pár naponta van járva - de, akkor hosszabb ideig kisebb-nagyobb megszakításokkal.

Ma pedig, hogy vittem ki a kocsit, akkor sikerült pöccre gyújtani, de, hogy letettem kint, ledöglesztettem, bejöttem, majd eszembe jutott, hogy el kellene ugranom valamiért, visszaültem, és kb. olyan 4 mp-t kellett a startert forgatnom. :S

2011. dec. 20. 17:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor főleg hogyha kevesebbet autózol,ahoz hogy az akkumulátor teljesen feltöltődjön kb. 150km-t kell vezetned. Autókereskedésekben is ott állnak az autók sokáig és szinte egyik sem tud beindulni,csak ha megbikázzák.
2011. dec. 20. 17:16
 4/8 A kérdező kommentje:

Akkor jó!

Csak, mert azt hittem, hogy elromlott megint valami benne. :)

Kb. mennyi az az időtartam, amitől / ahányadik próbálkozástól számítva viszont már nem lehet a hidegre fogni a dolgot?

2011. dec. 20. 17:32
 5/8 anonim válasza:
Nekem is mindig kint van a hidegbe, van hogy 1-2 hétig nem inditom be! Inditás előtt párszor rátaposok a gázpedálra és pöccre gyúll! Volt egy idő mikor 5-10 másodpercig kellett inditózni és csak utána gyúlt be, de ez a gyertyák hibája volt, kicseréltem őket és egyből pöccre gyúlt. De ez lehet más hibája is, pl egy hengerbe nincs gyújtás, nem kap szikrát, átt kell nézni a gyújtáskábeleket, egyik haveromnak az egyik kábel vége le volt szakadva, ezért csak 3 hengerbe volt gyújtás, nagyon nehezen gyúlt be.
2011. dec. 20. 20:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Mondjuk már a gyertyák sem mai gyerekek, tehát tényleg ideje volna már azokat is cserélni!

Megfogadom a tanácsot, és köszi szépen! :)

2011. dec. 20. 21:05
 7/8 anonim ***** válasza:
székely vagy ? :D
2011. dec. 20. 22:24
 8/8 A kérdező kommentje:

Felvidéki! :)

Melyik szóból venni ki, hogy nem belhoni vagyok? :)

2011. dec. 21. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!