Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti el szoktátok kérni az...

Ti el szoktátok kérni az üzemanyag árát?

Figyelt kérdés

Több ismerősöm van hogy megkér vigyem ide vagy oda (főleg most a karácsony közeledtével) és akkor a végén megkérdik hogy mennyivel tartoznak. Ez olyan hülyén hangzik számomra mert nincs pofám ezért elkérni semmit, (nem is tudnék milyen összeget mondani) viszont nem 1 emberről és nem 1 alkalomról van szó és elég nagy fogyasztású autóm van, az üzemanyag nekem is pénzbe kerül.

Vagy ne foglalkozzak az egésszel?

2011. dec. 19. 09:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Mikor legközelebb megkérnek, következőt mond: "Rendben, de most lehet, hogy nem fogom visszautasítani a kerozin árát, mert nagyon megugrott a benzin kiadásom az utóbbi időben. Remélem nem gond."
2011. dec. 19. 09:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Én is kényes témának érzem, de elkérem a költség felét az meg annyi emberre oszlik ahányan vannak.
2011. dec. 19. 10:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Ott kezdődik hogy semilyen ismerősömet nem viszem el sehova ingyen max akkor ha nekem is arra van dolgom.
2011. dec. 19. 11:18
 4/9 anonim ***** válasza:
42%

Én meg nem vagyok taxiszolgálat.

Ha egy jó barátom megkér, hogy vigyem el és NEM GOND NEKEM akkor elviszem és nem kérek érte semmit.

Ha meg olyan ember kérne meg a fuvarozásra, akire nem vagyok hajlandó ÖNSZÁNTAMBÓL rááldozni a benzin árát azt úgysem viszem el, vagy 3000 ft / ó + üzemanyag....

2011. dec. 19. 11:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyjuk a szélsőségeket... 3000 Ft / ó + Üa???? Ugyan már!

Figyelj! Ha az utasod megkérdezi mennyivel tartozik, akkor ez neki nem kellemetlen téma, neked meg ne legyen, hiszen Ő kér szívességet. A legjobb megoldás ha tisztában vagy a kocsid fogyasztásával, és nézed hány km-et mentek. És az alapján elkérsz amennyi jár. Ha Te is arra mennél akkor felezzetek. Ilyen egyszerű.

2011. dec. 19. 14:30
 6/9 anonim ***** válasza:

"Szerintem hagyjuk a szélsőségeket... 3000 Ft / ó + Üa???? Ugyan már! "

Miért?

Mint mondtam, nem vagyok taxi. Ha valakit szeretek / tisztelek annyira, hogy elvigyem akárhova, akkor azt ingyen teszem szívességből, nem kérek érte pénzt.

Minden más meg MUNKA, azért viszont fizessenek. Nekem ennyi az órabérem, ha sok lehet menni taxival, gyalog, biciklivel vagy ahogy akar.

2011. dec. 19. 14:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok hivatalos taxis még csak olyan autóm sincs de elég sokan megszoktak kérni arra hogy vigyem már el őket x y helyre.Olyankor van egy fix tarifám amit kő keményen elkérek.100 Ft/Km egyéb költség viszont nincs.Mondjuk ha egy jó haver kér meg akkor 80 Ft ért is elviszem vagy ha arra van utam akkor ingyen is.És elég gyakran szoktak szólni és egyáltalán nem kell szégyenlősködni mert 400 forint egy liter benzin és ezt neked kell megvenni + az autó alkatrészei is kopik.Ennyit kilométerenként nyugodtan elkérhetsz!
2011. dec. 19. 15:55
 8/9 anonim ***** válasza:

ha van arra nekem is utam akkor nem kérek semmit, és eddig sem kértem tőlük akár volt utam arra akár nem.

kb egy éve nagy fogyasztású terepjáróm van azóta elkérem rendesen az árát mert ugye elviszem a faluból a közeli városba, ott ide oda megyünk és hamar lemegy az 50-60 km is ami nekem 7-8litert jelent.

úgy szoktam h gyertek többen adjatok összesen 3-4ezret és akkor egész délelőtt mehetünk.

2011. dec. 19. 18:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Van olyan ismerősöm, akit elég messzire elvinnék ingyen. Van köztük olyan, akit vissza is hoznék (ingyen) :).

Van olyan ismerősöm, akitől egy 10km-es útra való benzinpénzt is elkérek.

És végül van olyan ismerősöm is, akit még pénzért sem.

2011. dec. 19. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!