Mi a véleményetek a Renault megan gépjárművekről?
Műszakilag gyengébb konstrukció mint a német és japán társai, de különösebb gond nincs vele, ha megkímélt állapotút veszel, karbantartod, nem lesz gondod vele. Csapágyakat szereti fogyasztani, de az nem drága. Elektronikailag sem olyan rossz, mint a híre, gyújtásnál/töltésnél lehetnek gondok, de az sem annyira jellemző.
A belső tere eléggé széthullós sajnos, sok minden kiesik, letörik, zörög. Elektromos ablakkal szokott gond lenni, leginkább a mechanikájával. Fogyasztása teljesen normális az 1.4-nek is, 1.6-nak is. Átlagban 7-8 litert kérnek/100km.
Összességében én ajánlom, hiszen nagyon jó az ár/érték arányuk, kevés pénzért viszonylag tágas, viszonylag kényelmes. Elromlani sem fog túl gyakran.
Remélem segítettem :)
Kényelem szempontjából ver mindent. Mint általában a francia kocsik.
Nem olyan "lélektelenek" mint a Japán autók, és nem olyan "elnyűhetetlenek" :)) (aztán valahogy mégis elnyűtték) mint a németek.
Szerintem a Megane-ok a maguk korában a "szép autók" közé tartoztak. Most is, régen is.
Motorikusan nem valószínű, hogy rossz lesz. Viszont arra számíts, hogy elektronikusan meggyűlhet velük a bajod.
Az újakkal már nem, de a 98-as évjárat még viszonylag gyakran hozta a "megszokott" elektronikus hibákat. Nem fog az út szélén hagyni. (Nekem egy 10 éves 1.4-es Clio-m van, 153.000 km-el. Egyszer hagyott ott, akkor is egy rosszul felújított önindító miatt.)
Szóval csatlakozom az első válaszolóhoz. Nem kell elhinni, hogy sz@rok a francia kocsik. Ha nyitott szemmel jársz, és nem vagy Japán, vagy Német autó b*zi, akkor jobban jársz vele, mint egy angyohajtott, lestrapált Golf-al...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!