Elsősegély doboz kötelező tartozéka a robogónak?
Szóval ha megállítanak a rend őrei és nincs nálam ez a cucc akkor megbüntethetnek?
Mi van akkor ha valakinek nincs sisaktartója?Kézben vigye?
Már tudom régi a kérdés, de elsősegély nyújtás nem kötelező abban az esetben ha az elsősegélyt nyújtani kívánó személy nem alkalmas erre, tehát például vér látványától elájul vagy hasonló, egyszerűbben mondani szokták hogy azért ne menjen inkább ilyenkor oda, mert ha ő is elájul akkor csak több munkát csinál a mentőknek.
Ilyen mód igazat adok a kérdezőnek, az viszont hogy fél hogy a sérültben mégnagyobb kárt okoz, nekem erre elsősegény tanfolyamon azt mondták, hogy mindenképp jobb odamenni ABBAN AZ ESETBEN ha életmentő a beavatkozás, mert ha nem csinálsz semmit akkor biztos hogy rossz, akkor már inkább törd el egy csontját vagy valami pl újraélesztésnél mint sem hogy meghaljon, nekem azt mondták hogy igazán túl rosszat nem tudsz csinálni azzal ha megpróbálod, persze sok kérdést feltettem ezzel kapcsolatban és a tanfolyam végére kb összeállt a tanárnak is meg nekem is hogy ez inkább csak olyan 50-50%-ban igaz, de helyzettől függ.
A lényeg hogy pontosan fel kell mérni a helyzetet és meglátni mit tehetsz, annyit valóban mindenképp bárki megtehet, hogy biztosítja a helyszínt, felméri a helyzetet, mentőt hív, tájékoztatja a körülötte lévőket és esetleg a sérültet is biztonságba helyezi vagy stabilizálja az állapotát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!