A kormány mitől áll vissza egyenesbe, ha elengedem?
Ha befordulok és, elengedem a kormányt, egyenesbe pörög magától.
Gondolom a szervonak van ehhez köze, de miért forog vissza magától, ha gázt adok?
A szervónak baromira semmi köze nincs hozzá.
Úgy van megtervezve, a futómű, mint egy kerekesszék első kerekei, ha előre tolod, mindig beállnak a normális útirányba, csak persze nem olyan durván tolták el a tengely síkját a kerék közepének síkjától. El tudod képzelni?
Na ez három különböző válasz. :D
Én kettőre találtam linket, egy helyen, pár sor különbséggel:
"Ha növeljük az utánfutást, azzal a kormányzási tengely metszéspontját is előbbre toljuk a gumik felfekvési területén belül. Minel nagyobb ez a távolság, annál nagyobb lesz a kerekek egyenesbe állási hajlama, valahogy úgy, mint a bevásárlókocsik kerekeinél. Ezért forog vissza kanyar után akár magától is egyenesbe a kormány. Elsőkerekes autóknál ezt szokták direkt az ellenkező (előfutás, negatív utánfutás) irányba is hangolni, ekkor kanyarban gázadásra kezd el visszaállni az elfordított kerék. Állítólag a szélérzékenység is csökken előfutással."
"A szemből mért csapszegdőlés növeli a stabilitást azzal, hogy a tengelyek egy (oldalról nézve) lefordított U alakú ívben mozognak kanyarodás közben. Ha egyenesen áll a kormány, a tengelyek az ív csúcsán vannak. Ahogy a kerékek elfordulnak, kicsit megemelik az autó orrát. Ez az emelő hatás javítja a kormányzás érzetét, és az egyenesfutást is."
(Harmadik voltam.)
"Leginkább mivel elsőkerék meghajtású, és amikor gázt adsz, a motor "egyenesbe húzza" a kerekeket."
Leginkább mivel hülyeséget beszélt, jobb lenne ha inkább nem írnál semmit te kretén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!