Mit szóltok, hogy megszűnik a négynapos autópálya matrica? A tíznapos lesz a legolcsóbb!
Sajnos most mondott be egy újabb rossz hírt a rádió.
Hogy ne lehessen elkerülni az autópályákat,
a főbb utakat is fizetőssé akarják tenni!!
Sőt, még valami útkarbantartási díjat is be akarnak építeni, az üzemanyag árába!!
De hozzátették, hogy még nem teljesen végleges a döntés.
Vagyis egyenlőre, csak kóstolgatnak...
Ha ezt tényleg meg merik csinálni, akkor csúnya világ lesz itt. Lesznek páran, akik majd megvárják, hogy a viktorka egyedül legyen.... Ezen kívül számítani lehet a tüntetésekre, lázadásokra, erőszakra, egy-pár jó nagy fejbe rúgásra, vese lerúgásra esetleg még egy kis pirotechnikára is, mint ezt egy felettem lévő írta. Szégyent hoz Magyarországra ez a r.ohadék (!) Csak az a baj, hogy én is csak dumálok, de csak azért mert tehetetlen vagyok, sokan lesznek így, hogy nem merünk tenni. Lesznek majd páran, akik elviszik a balhét. Tisztára gyilkos, agressziv indulatok támadnak ilyenkor bennem, hogy megfogni ezeknek a r.ohadék politikusok fejét és beleba@ni a betonba, meg ilyen hasonlók...
Nekem 20 éves Lada Samarám van. Munkanélküli vagyok. Néha ha elmegyünk kirándulni, az egy nagy kikapcsolódás. Húzzák le azokról a bőrt, akiknek a havi keresete meghaladja a fél milliót, vagy nem tudom mennyit. Ne az ilyen kis pénzes emberekről. A k.urva anyjukat!!! :@(angry)
Az ország nagy sz.rban van... Ahhoz, hogy ebből kimásszunk, együtt kellene tegyünk valamit. Sajnálatos módon megállás nélkül új törvényeket hoznak be, ami segíthetne, ha nem ilyen egyenlőtlen lenne. Akinek eddig sem volt pénze, az fizessen többet (minimum 10 nap + főútra is), akinek pedig eddig a cég fizette a céges autót, annak eddigis éves matricája volt, amit a cég fizet. Az első javaslat a román rendszer átvétele szigorítással. Mindenkinek éves útdíj, de olcsóbb mint az éves autópályamatrica. Én évente max 3db 4napost vettem. Az 5000. Helyette bevezetnék a 20ezres évest. Romániában ha nem jársz az autóval nem kell megvenni. Itt megkéne. Sajnos a gazdagok egyre többet spórolhatnak, mi egyre többet fizethetünk.
Csak így tovább! És csodálkoznak ha mindenki külföldre megy...
Az éves útdíj egy tervezet, pár hete volt róla szó, de lehet, hogy ezt beszélték át, és abból alakult ki a fizetős főút ötlete.
A másik probléma ami felett elsiklott a figyelmed, hogy itt megint a csórókról huzzák a bőrt. Apum elvált, ha van pénzünk Szeged-Bp távolságot kell megtegyünk. Persze pénteken elmenni az öcsémért, vasárnap hazavinni. Arra érdemes megvenni a 4napost. De mi csak egy hétvégét használjuk, minek vennénk 10napost? Ezzel csak nő a kiadásunk. Az üzletemberek, akik megveszik az évest, pedig nyugodtak, mert nem érinti őket. Ha több bevétel kell, miért azt húzzák le, akinek így is alig van? Nappali suliba járok, és dolgozom mellette, hogy a tandíjat be tudjam fizetni. Autó kell, mert igényli a munkám. Ha nincs autó, nincs munka, nincs egy forintom sem, nem lesz befizetve a tandíj, kiraknak és ezzel a szakmámat is bukom, pedig elérhettem volna, hogy ne utcaseprő legyek (bár már sokan irigylik a fizetésüket). Tavaly szükösen, de elég volt a fizu. Ha így haladunk tovább eladhatom a kocsit és mehetek a zöldségeshez pakolni szinte ingyen.
Az én helyzetem még nem is olyan vészes, hiszen apámmal élek, és ha baj van segít, de amíg csak tudom, magam után fizetek mindent. Úgy gondolom, hogy az országban van olyan, akinek sokkal nagyobb érvágás a 4napos matrica eltörlése, a benzinárak növekedése (amibe ugye a friss hírek szerint még egy adót be akarnak vonni).
Elhiszem, hogy a környező országokban 4 nap a minimum, de a román útdíj 1000 ft/hét. Ebben benne van a kevés autópályájuk, ami egyre hosszabb, minden főút, ami már jobb minőségű mint a miénk és minden mellékút, amit leaszfaltoznak, hogy a 2000 fős faluba bejuss. Ha itt majd a főútra is kell fizetni, akkor jóformán mindenkinek kötelező lesz venni matricát. Drágábban mint romániában, drágább üzemanyagár mellett (amiben útadó is van, hogy csinálják az utakat) és rosszabb útra!
És a mellékutakkal mit kezdjünk? Tőlünk Bp-re 2 út vezet. 2/A=autóút
2=főút
Ha el akarunk jutni Bp-re (Gödről), akkor homokúton át lehet menni Dunakeszire, Dunakeszitől pedig aszfalton Pestre.
Szerinted meddig járhat az ember homokúton?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!