Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Omega A tapasztalatok?

Obzy kérdése:

Opel Omega A tapasztalatok?

Figyelt kérdés
sziasztok,lehet megveszem ismerősöm omegáját,de elötte kiváncsi lennék kívül állók tapasztalataira is....pozitívumok,negatívumok...fogyasztást most nem előtérbe halyezve,inkább a megbízhatóság,kezelhetőség,kéynelem,beltér szempontok amik számítanak...
2011. dec. 3. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Öreg mint az országút,hervad a kasztni,a kétezres benzines meg a 2.3 dízeles tetű a 2.6 dualos megy mint atom de cserébe leeszi a fejedet - dióhéjban ennyi.

Ebből csak a Lotust érdemes megvenni:

[link]

Vagy ha nincs rá 6-8 milla akkor marad a replika ...

[link]

Persze akad érdekesség még a hahun.

Miért az öreg véglet?

B Omega,akár MV6-os is van már jó áron.

[link]

2011. dec. 3. 22:51
 2/8 dizus ***** válasza:
Az utolsó MV6 tényleg jónak tűnik,ha nem félsz a nagy motortól!
2011. dec. 4. 06:45
 3/8 A kérdező kommentje:
a motortól nem félek :D Azért a régi,mert annak a formavilága számomra annyira bejön,hogy nem utodk ellenállni neki...sajnos :D
2011. dec. 4. 11:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Óriási hely és kényelem jellemzi de a benzinesek iszonyatos fogyasztást produkálnak... Lehetőleg dízelben gondolkozz. Minden szempontból jó autó és olcsó hozzá az alkatrész (persze itt nem a mákszervizekre gondolok)
2011. dec. 5. 08:39
 5/8 Balu Kapitän ***** válasza:

nekünk is ilyenünk 2.0literes 115lovas motorral

Isten igazából eléggé megbízható autó!!(tévhittel ellentétben)

2001óta van nálunk hibák:

gyújtótrafó csere

két hátsó ív rohadás(típus hiba)

kipufogó

fűtőmotor(csak egy kis relét vagy mit tom én mit kellett cserélni)

vezérműszakadás(apu felelőtlensége->vízpumpa,vez. szíj csere)

fékek kopnak..

igazából az alkalom volt amikor vontatni kellett..egyébként semmi

mai napig megbízhatóan szolgál

órába 245400km körül van

kényelem az isteni,eltoltam vele 300-350km-t(10hónapos jogsim van) kiszállásnál semmi bajom nem volt...mozogni nem akartam inkább:D 5embernek megfelelő hely+csomagtér.

beltere szokásos 90es évekbeli német..semmi extra...

fogyasztás:láttam hogy nem elsődleges szempont,de 10liter városba(nyáron kevesebb télen picit több)

országúton 80-90 7liter környéke...

ajánlani tudom...

2011. dec. 6. 16:39
 6/8 Skodry válasza:

Szia.

Régi de időtálló konstrukció az A Omega. 5éve használok egy c20ne motorú darabot és el kell mondanom, hogy igénytelen egy masina. Kötelezőkön felűl nem kellett meghibásodás miatt költenem rá, inkább csak üzemanyagra mert 80%ban városban használom de az is 10 vagy alatta marad.

Karosszéria és a rozsda sajnos jó barátok, de 23 éves autónál ez szinte természetes ha nem áll garázsban.

Beltér fejedelmi, motor pont elég nem pörgős de nyomatékos aránylag rövid fokozatok vannak benne. Ha lendületben vagy 110-150ig nagyon jól húz állóhelyből sajnálok gyorsulni vele inkább "sunyin" ha már legalább 3 ba fent van akkor szépen halad. Kanyart jól fekszi 195/65 r15 az ami a legjobb neki szerintem nagyon stabil könnyen visszaszedhető a hátsó része ha kitőr és ha ez meber leküzdi azt a tudatot,hogy egy hajóval csúszkál nagyon szépen lehet vele menni télen is. Ha valaki A Omega után váltani akar másik kocsira sajnos nagy fejtörést fog neki okozni hogy mit is vegyen...

2012. máj. 1. 15:19
 7/8 Főzős Laci ***** válasza:
Nem tudom aktuális e még a válaszom,de nekem a C20NE,limuzin változatom volt.4 évig használtam.Isteni jó autók!Olcsón lehet javítani.Bizonyos alkatrészeihez könnyű hozzáférni:generátor,önindító.Kényelmes kocsi.Dízelt nem szabad venni:régi,korszerútlen motorú.A benzinesek megbízhatók!
2013. nov. 14. 09:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Korszerűtlen motorok? Mert aztán egy mai modern agyon bonyolított tele pakolt elektronikás dízellel sokkal jobban járna... Na de dízelből még régit se vennék. Benzines és szívó, akkor sok gond nem lehet. Talán a kaszni és a futómű amin a dolog bukhat.
2017. jan. 14. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!